2018-08-06 670 浏览
好耐冇打边炉喇,今日约左朋友去新东记打边炉,打去book位时先知,原来佢地岩岩搬左去新地方7点几去到已经有8成人,估唔到平日都咁full,好彩book左位!新地方装潢简洁,仲设有几间独立房间,好适合一大班人,或者见客包房倾生意!先来味架混酱一番,味架好齐全,谂得出都有汤底我地拣左双并「四川麻辣窝」并「花雕醉鸡窝」,双并既话,呢度既计法系以贵果个窝再加$30窝来了~ 呢两个窝真系好香呀!左为「花雕醉鸡窝」,先试左啖汤,真系好香酒味!内有元肉、纪子,好补身啊!岩晒我地啲女仔至于「四川麻辣窝」就好香辣椒味,饮左啖汤,唔算好辣,但果阵麻辣味好丰富!哗原来花雕醉鸡窝仲包左半只鸡,我地仲叫左「新鲜黄油鸡」,好彩经理够醒目,帮我地预先hold住左咋!本身只鸡系冇叶制过,要将只鸡放落去个汤底度先会有味!放落去渌完后,啲鸡肉食落去劲嫩,食得出好新鲜,再加埋啲酒味,真系好好味呀!鲜嫩肥牛肉 (小肥)呢度咁出名手切肥牛,必试先选!我地拣左小肥,卖相都唔错,都几多㖞!肥牛颜色红润,有少许肥肉!基本上放落个窝度,渌几秒就食得!肥牛口感带点咬口,系呢只肥牛既特色,而且牛味好浓,几好味!四宝丸四宝丸:食得出真系手打

先来味架混酱一番,味架好齐全,谂得出都有

双并「四川麻辣窝」及「花雕醉鸡窝」

花雕醉鸡窝

鲜嫩肥牛肉 (小肥)
鲜嫩肥牛肉(小肥)

四宝丸

四宝丸:食得出真系手打,口感爽口弹牙,好食!

棉花鱼肚
棉花鱼肚

平时去酒楼最钟意叫棉花鸡,但只食佢果旧棉花!估唔到呢度有净棉花鱼肚
鱼肚好新鲜,口感爽口,放落去麻辣火锅度,吸晒啲辣味,真系超正!

时令杂菜蓝 & 日本手打稻庭乌冬

走时仲见到墙上既签名

总括黎讲,呢度既食物同服务都好好,值得推介!

双并「四川麻辣窝」及「花雕醉鸡窝」
花雕醉鸡窝
鲜嫩肥牛肉(小肥)