餐厅: 班蘭葉印尼餐廳
资讯:

2020-01-31 54 浏览
上星期同事去咗位于铜锣湾糖街既 晚餐, 另一日返到公司即刻share比我话花胶汤同班兰蛋糕好好食, 今日咁岩约咗表妹去铜锣湾行街食饭, 一于去试下啦😛餐厅地方唔太, 座位唔算多, 但唔会觉得迫, 坐得都舒服😉食物类别都多, 而且每类食物都好多配𩠌选择😍 餐牌亦好贴心, 有图片、中、英及印尼文👍🏾烤柚子鸡翼 ($48)有6只, 价钱黎讲好抵食, 烤鸡翼配上甜甜酸酸柚子蜜, 味道都唔错, 不过烤得有d overcooked炒杂菜 ($68)只碟好搞笑, 远少少睇真系好似竹篮😛宜家已经好少餐厅炒杂菜会有咁多款菜😅串烧半打 *🐓鸡、牛、羊唔会烧到干哂, 好食😋重点系佢个酱汁🤤辣得好过瘾印尼花胶汤班兰鸡配白饭 ($78)份量大, 性价比高🐓鸡好嫩滑, 啖啖肉呢碗汤超级好饮, 浓而不腻, 加埋大大旧花胶, 女士恩物, 一啖一啖饮到见碗底😋柑桔冰 ($28) & 青柠梳打 ($28)饮品ok啦, 不过亦不失, 两杯比较下柑桔冰比较出色班兰蛋糕 ($15)表妹系甜品、蛋糕控, 明明我地已经超级饱都仲要食多件班兰蛋糕😅 但真系好好食, 好松软, 班兰味非常浓, 最后我地都ko哂成件😂
上星期同事去咗位于铜锣湾糖街既 [班兰叶印尼美食] 晚餐, 另一日返到公司即刻share比我话花胶汤同班兰蛋糕好好食, 今日咁岩约咗表妹去铜锣湾行街食饭, 一于去试下啦😛

餐厅地方唔太, 座位唔算多, 但唔会觉得迫, 坐得都舒服😉

烤柚子鸡翼 ($48)
烤柚子鸡翼

炒杂菜 ($68)

只碟好搞笑, 远少少睇真系好似竹篮😛
宜家已经好少餐厅炒杂菜会有咁多款菜😅

串烧半打 *🐓鸡、牛、羊

唔会烧到干哂, 好食😋

重点系佢个酱汁🤤辣得好过瘾

印尼花胶汤班兰鸡配白饭 ($78)

份量大, 性价比高

🐓鸡好嫩滑, 啖啖肉

柑桔冰 ($28) & 青柠梳打 ($28)

饮品ok啦, 不过亦不失, 两杯比较下柑桔冰比较出色

班兰蛋糕 ($15)