2022-09-07
今日难得自己一个食饭,当然拣啲自己最钟意食嘅嘢。所以去咗屋企附近北角汇二期嘅牛牛日式火锅🍲到开餐!呢间餐厅主打日式火锅放题。而且食物嘅种类有好多, 食材都非常新鲜。所以非常抵食。药膳麻辣锅,非常养生嘅一个汤。唔单止麻辣嘅味道非常浓郁,仲有好重嘅药膳味。两种味道好夹。❤️饮完之后觉得个人暖笠笠。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻豆腐,味道非常鲜甜。而且有好浓郁嘅黄豆味。配埋麻辣锅一齐食,味道非常惹味。正!👍🏻👍🏻👍🏻丹麦封门牛柳, 黎到点会唔食牛肉呢!牛肉非常新鲜,而且肉味好重,但一啲膻味都冇。而且牛柳切得比较厚身。食起上嚟更有咬口。超级好食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻严选红鱼柳,呢个又系必嗌嘅嘢食之一!鱼肉非常新鲜,口感爽口弹牙!味道鲜甜,而且有好浓郁嘅鱼味。就算同麻辣汤底一齐食,都唔覆盖左鱼肉本身嘅鲜味。非常好食。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻