翠林辣蟹舫

Greenland Spicy Crab
2021-04-29 77 浏览
以后食蟹 都会谂起呢间翠林辣蟹舫🦀 位于尖沙咀亚士厘道 装修比较怀旧酒家 有大枱有卡位 岩哂唔同组合亲朋好友食番几个小菜海鲜🤤宜家系OpenRice book位食蟹 仲会送半只污糟鸡😱 一场嚟到当然要食返只蟹啦 呢度一共有五款口味既蟹 分别系避风塘炒蟹 黄金流沙蟹 蟹油酱香辣蟹 姜葱干煏蟹同黑白胡椒蟹🤤 我地就拣左试黄金流沙蟹 落单唔驶好耐就有得食啦🤩 呢只蟹既卖相真系不得了 非常大只 舖满咸蛋黄脆脆😛 蟹走过油劲香脆 火候拿捏得啱啱好 肉质好鲜嫩 蟹肉一梳梳 好鲜甜😍送既污糟鸡同样好有睇头 大大既蒸笼入边放住同荷叶一齐蒸既榨菜红枣鸡🐔 鸡肉好滑 味道好浓好惹味丫😋另外我地仲叫咗两个小菜 分别系飞天通菜同柑桔骨🍊 通菜店员会系你面前放入铁锅 炸炸声 热辣辣超有镬气😍 柑桔骨卖相吸引 食落酸酸甜甜好开胃好好食👍🏻 全晚店员都热情款待 仲会不停帮你换碟 值得再去🌟

我地就拣左试黄金流沙蟹 落单唔驶好耐就有得食啦🤩

污糟鸡