2024-09-08 150 浏览
😌铜锣湾一出地铁站嘅火锅舖头🥘可以话系环境正、食材正先叫左一个花甲海虾鱼汤锅⚪️🤍真系好惊喜 鱼汤呈奶白色先饮一啖,系正宗新鲜嘅鲜鱼味道加上入边有四大只花甲、四大只海虾、豆腐,所以完全饮得出甜味饮完一碗又一碗 🫙未食主菜之前个胃都系暖暖的😙🥩本地手切鲜牛颈脊 有分大同细,我哋叫咗大size 份量非常之多牛颈脊即使系比较厚身,都系一样鲜甜嫩滑😌😗💙苏格籣蛏子皇好大条 肉质弹牙而肥厚 💛即炸松脆响铃10分惊喜 竟然系新鲜炸出嚟热辣辣 仲要劲大份 排到座山咁样 呢个响铃嘅口感有别于平时周街买到已经包装好𠮶啲响铃呢个响铃系厚身啲硬身啲口感好唔同🥟招牌云吞王 超大粒嘅云吞 煮熟咗就差唔多有个拳头咁大粒入边有好多肉同埋大大只鲜虾🍤🥦Vegetable 时令什菜篮呢个有好多款菜 全部都新鲜好味⭕️渔火特色四色丸 呢个分别有猪肉黄金丸、虾肉黄金丸、牛肉丸、同埋墨鱼丸,我自己几钟意有咸蛋黄嘅种类😙除咗打边炉,我哋仲嗌咗啲香口嘢🍤椒盐海中虾好大只 大量嘅蒜蓉好惹味只海虾好爽 连啲虾壳都食得㗎💛另外叫左一壶自家竹蔗茅根系自家制 原汁原味 爽冻 无冰既甜度啱啱好☺️🥰食到两个捧住个肚,好高质嘅火锅
😌铜锣湾一出地铁站嘅火锅舖头🥘
可以话系环境正、食材正
先叫左一个花甲海虾鱼汤锅⚪️
🤍真系好惊喜 鱼汤呈奶白色
先饮一啖,系正宗新鲜嘅鲜鱼味道
加上入边有四大只花甲、四大只海虾、豆腐,所以完全饮得出甜味
饮完一碗又一碗 🫙
未食主菜之前个胃都系暖暖的😙

牛颈脊即使系比较厚身,都系一样鲜甜嫩滑😌😗

💙苏格籣蛏子皇好大条 肉质弹牙而肥厚

呢个响铃嘅口感有别于平时周街买到已经包装好𠮶啲响铃
呢个响铃系厚身啲硬身啲
口感好唔同

🥟招牌云吞王 超大粒嘅云吞 煮熟咗就差唔多有个拳头咁大粒
入边有好多肉同埋大大只鲜虾🍤

😙除咗打边炉,我哋仲嗌咗啲香口嘢🍤
椒盐海中虾好大只
大量嘅蒜蓉好惹味
只海虾好爽 连啲虾壳都食得㗎

💛另外叫左一壶自家竹蔗茅根
系自家制 原汁原味 爽冻 无冰既
甜度啱啱好☺️

🥰食到两个捧住个肚,好高质嘅火锅