2024-09-18 602 浏览
[📍銅鑼灣|漁火海鮮刺身火鍋]朋友極力推介既火鍋店,位於銅鑼灣嘅漁火海鮮刺身火鍋,係地鐵站附近,地點好方便。朋友介紹嘅原因係食材非常之新鮮,同埋好多都係自家製食材,環境非常乾淨,所以試試佢。打邊爐最緊要係個湯底,試咗個麻辣同埋胡椒豬肚湯底,老闆娘話係全部自家製,搞到我都忍唔住先飲個湯,兩邊嘅湯底都好足料,係真材實料咁炒出嚟。麻辣嗰邊都真係幾辣,胡椒豬肚個邊有胡椒有豬紅有白果。出邊好多火鍋店都係擺舊麻辣磚同埋整包湯料,個湯底得個咸字。重點係我食完成餐返到屋企都唔使係咁飲水。講返食物,海鮮方面,老闆娘推介蘇格蘭蟶子皇,一上到枱見到勁大隻同埋勁新鮮,老闆娘仲教我哋淥幾秒就得,果然超級鮮甜同埋真係勁大隻,要分幾啖先食得晒。再黎肥水大花甲,隻隻都勁大粒,個麻辣湯同個花甲都幾夾,可以帶出個鮮甜。之後再叫咗個椒鹽海中蝦,見到好多人都嗌,每隻蝦都勁大隻,新鮮炸起,隻隻蝦都勁爽口,忍唔住連殼都食埋你就知幾好味。本地手切鮮牛頸脊,兩個人絕對夠食,都係好新鮮,有雪花唔會好柴,食落都幾爽口。漁火特色四色丸有驚喜,估唔到啲丸都咁用心製作,食得出係手打丸,而且真係好有特色,最難忘係鮮蝦丸,外面有層蝦乾鋪住,咬落淡
[📍銅鑼灣|漁火海鮮刺身火鍋]

漁火特色四色丸有驚喜,估唔到啲丸都咁用心製作,食得出係手打丸,而且真係好有特色,最難忘係鮮蝦丸,外面有層蝦乾鋪住,咬落淡淡蝦肉,超級好味。

即炸鬆脆響鈴,新鮮廚房即炸,靚湯底一定要試響鈴,果然冇令我失望,仲要勁大條。

時令什菜籃,啲菜都新鮮過人,又有粟米,又有冬菇,什菜籃作結,非常滿足。

自家竹蔗茅根,健康之選,辣辣地飲返杯解辣,好潤喉。

漁火海鮮刺身火鍋係非常之有水準嘅餐廳,每一款食材都係非常之新鮮,好多自家製嘅食品都係非常之高質素。店內嘅職員亦都好nice同好細心,環境好舒適,有啲似私房菜嘅感覺,私隱度好高,約埋朋友傾偈打邊爐絕對非常之適合,絕對值得推介。
2024-09-10
  • 椒鹽海中蝦
  • 肥水大花甲
  • 漁火特色四色丸
  • 時令什菜籃
  • 本地手切鮮牛頸脊
今晚好想打邊爐,見成日食四川火鍋,今晚想食番啲香港地道打邊爐,搵到呢間位於銅鑼灣京都廣場8樓嘅漁火海鮮火鍋,就去試試先。呢間火鍋店啲湯底好特別,全部都係餐廳自家煲嘅養顏潤喉靚湯底,好似番到屋企飲番呀媽煲嘅靚湯一樣,好足料。 👉🏻 花膠響螺燉赤肉 (湯底)花膠釋放大量胶質,令到個湯好濃稠,加埋響螺就更加滋陰,而且令到成煲湯更加鮮甜。老闆娘更叫我哋飲多兩碗靚湯先,才開始打邊爐。👉🏻 手切PRIME牛肉老闆娘介紹我哋食呢款牛,果然冇介紹錯。牛肉雪花紋分佈平均,食落真係好有牛味,而且入口即溶,肉質夠細嫩。👉🏻 蘇格蘭蟶子皇老闆娘教滾8秒就食得,果然非常鲜嫩爽口,而且夠晒彈牙。👉🏻 肥水大花甲花甲全部都好大隻,兼且冇沙,肉質肥厚飽滿。👉🏻 墨魚滑拼蝦滑墨魚滑夠爽滑兼有彈性,而蝦滑又夠鮮嫩彈牙。兩款索埋啲湯汁,令到肉質更加鮮甜。👉🏻 即炸鬆脆響鈴呢款係我打邊爐絕對唔少得嘅響鈴,老闆娘話佢哋嘅響鈴係自己師傅親自炸,果然冇介紹錯,放落湯1-2秒便可食,響鈴索咗啲湯汁再加埋少少脆口,食落啖啖都有響鈴嘅油炸香氣,口感真係好正。👉🏻 自家製竹蔗茅根打邊爐除咗叫啤酒降火外,還有老闆娘介紹嘅自家製嘅竹蔗茅根,夠

👉🏻 花膠響螺燉赤肉 (湯底)

👉🏻 手切PRIME牛肉

👉🏻 蘇格蘭蟶子皇
老闆娘教滾8秒就食得,果然非常鲜嫩爽口,而且夠晒彈牙。

👉🏻 肥水大花甲
花甲全部都好大隻,兼且冇沙,肉質肥厚飽滿。

👉🏻 墨魚滑拼蝦滑

👉🏻 即炸鬆脆響鈴

👉🏻 自家製竹蔗茅根
打邊爐除咗叫啤酒降火外,還有老闆娘介紹嘅自家製嘅竹蔗茅根,夠晒冰凍,兼好清甜潤喉,絕對係打邊爐嘅最佳良伴。

2024-09-12
  • 自家竹蔗茅根
  • 花膠響螺燉豬展
  • 手切頂級PRIME牛肉
2024-07-12 928 浏览
放工同朋友係銅鑼灣地鐵站一出對面駱克道京都廣場, 有間漁火海鮮刺身火鍋, 食材新鮮, 要同大家分享。漁火招牌麻辣鍋, 全無味精, 自家熬製, 配料香料足, 辣得黎不會太麻。胡椒白果豬肚煲, 同樣係無味精及自家熬製, 胡椒味濃, 辣辣地, 豬肚份量多。漁火特選牛盛薈     $468一個價錢可以食齊五款牛, 份量又多, 包括有牛邊位、牛頸脊、牛舌芯、牛柳粒同Prime牛肉, 五款牛都咁新鮮, 肉汁多, 牛味濃, 真心推介!蘇格籣蟶子皇     $156 (2隻)平時食開蟶子邊有咁大隻, 叫得做蟶子皇就有番咁上下大隻, 只淥12秒一見離殼便食得, 入口爽滑彈牙有口, 非常好食。即炸鬆脆響鈴     $58好大條的響鈴, ORDER後新鮮炸起, 只需淥一秒食得, 外層索哂美味湯底, 內層仲保持鬆脆狀態, 入口美味無窮, 雙重享受。鮮鵝腸     $98外表肥美嫩滑, 淥熟後入口爽滑彈牙。時令什菜籃     $78一大盤包括有生菜、白菜、菜心、粟米同冬菇, 新鮮又健康,  可保持均衡飲食。
漁火特選牛盛薈     $468
漁火特選牛盛薈
蘇格籣蟶子皇     $156 (2隻)
蘇格籣蟶子皇
即炸鬆脆響鈴     $58
即炸鬆脆響鈴
鮮鵝腸     $98
外表肥美嫩滑, 淥熟後入口爽滑彈牙。
鮮鵝腸
即炸鬆脆響鈴
鮮鵝腸
時令什菜籃
2024-07-12 793 浏览
天氣愈黎愈熱, 無阻同三正知己圍埋打邊爐, 今晚去咗銅鑼灣呢間樓上火鍋店「漁火」齊齊烚下烚下。餐廳面積不大, 雖沒有華麗裝修, 但大部份卡位, 坐得舒服。呢度嘅湯底均由餐廳自家製, 我地揀咗個雙併湯底: HK$168漁火招牌麻辣鍋: 放了大量麻辣湯料, 其中有彈滑鴨血, 湯底辣中帶少少麻, 惹味開胃。胡椒白果豬肚煲: 胡椒好出, 微辣惹味, 有唔少豬肚, 幾有咬口。【自家竹蔗茅根】HK$58餐廳自家製, 味道清甜解膩, 配搭火鍋清熱一流!【椒鹽海中蝦】HK$128蝦肥美幾大隻, 爽口彈牙, 配上大量炸蒜, 夾埋一齊食, 提升鮮味, 更為香口。【漁火特選牛盛薈】HK$468擺盤同質素都能滿足我呢個牛魔王! 一共五款牛, 款款嫩紅新鮮。牛舌芯: 薄切焯幾秒就食得, 口感爽彈。牛柳粒: 切成一口一粒, 淥至六成熟,肉質彈牙唔韌, keep到肉汁, 牛味濃。Prime牛肉: 油花豐富, 分佈平均, 肉嫩、牛味濃。 牛頸脊: 切得帶少少厚度, 滿足口感, 肉味偏重。牛邊位: 雖然牛脂較少, 但薄切, 避免了肉質口感過韌。【脆鯇片】HK$68脆鯇片起雙飛兼已被去骨, 食到魚鮮味, 魚片位仲好爽脆,

【自家竹蔗茅根】HK$58
餐廳自家製, 味道清甜解膩, 配搭火鍋清熱一流!
自家竹蔗茅根

【椒鹽海中蝦】HK$128
椒鹽海中蝦

【漁火特選牛盛薈】HK$468
牛舌芯: 薄切焯幾秒就食得, 口感爽彈。
Prime牛肉: 油花豐富, 分佈平均, 肉嫩、牛味濃。
牛頸脊: 切得帶少少厚度, 滿足口感, 肉味偏重。
牛邊位: 雖然牛脂較少, 但薄切, 避免了肉質口感過韌。

【脆鯇片】HK$68
脆鯇片起雙飛兼已被去骨, 食到魚鮮味, 魚片位仲好爽脆, 大愛!!
脆鯇片

【特色四色丸】HK$128
分別係墨魚丸、牛肉丸同埋鹹蛋豬肉丸, 口感偏林, 唯獨蝦丸最有驚喜, 帶有真鮮甜爽口蝦粒, 正!
特色四色丸
2024-07-11
自家竹蔗茅根
椒鹽海中蝦
脆鯇片
家庭式經營火鍋店很多年,硬件和傢俬都比較舊。初初唔係好覺, 之後先發現佢擺喺你枱面嗰盤九格調味料輪住放喺唔同枱畀客人自己左攪右攪, 放完又唔會去理, 任由啲污糟 客人用手入去個樽度撩, 最後尾我見到有個細路仔直情將樽裏面啲匙羹擺落個枱面度 再放返入去🙂‍↕️。 佢啲樽都不是太乾淨好油 😥 成間嘢冇咩樓面夥記, 要搵個人幫手真係要等一陣🥶 淨係見到個身材比較矮小的細細粒老婆婆駝背自己一個人好辛苦成晚跑嚟跑去送餐 😭感覺佢好辛苦🥺(後尾先知佢係老闆娘😄), 好擔心佢太攰送嘢揸唔穩陣會將啲嘢食跌咗落地下, 看到啲蔬菜比較乾身應該有洗乾淨。 味道水準一般, 唯一優點就係夠熱。 坦白講呢個價錢有啲貴😥 食放題好過, 另外有個優點就係冇咩客人可以唔使等就入到嚟😊
2024-10-27 85 浏览
今日來到一間位於銅鑼灣嘅樓上火鍋餐廳,一坐低發現餐牌菜式選擇有好多,最吸引嘅係有益又滋補嘅火鍋湯底,返咗啲時間睇晒個餐牌,最終揀咗「花膠響螺燉赤肉湯」,店員細心地為我哋介紹建議食法,首先係飲湯,第一碗湯係最濃郁,最原汁原味,餘下嘅湯會繼續留喺煲入邊,直到你示意,店員就會幫你再加上清湯,接着就開始打邊爐,逐一加入火鍋配料,慢慢煮,慢慢食。火鍋開始之前,嚟一碟小食「新鮮炸魚片頭」,即叫即炸,炸到外脆內軟,魚肉爽口彈牙,熱辣辣,新鮮又好食。火鍋配料選擇有好多,我哋揀咗新鮮嘅「脆肉鯇魚片」、「新鮮蟶子皇」、「手工切牛頸脊好滑」、「特色四色手打丸」(包含豬肉丸、蝦丸、墨魚丸等等)、自家製「即炸響鈴」,店員教我哋烹調呢款響鈴,只需要煮3秒,入口依然脆卜卜,好香雞蛋味,又唔會太油膩。超好食,所以兩個人食得晒成碟,我都覺得自己好厲害,食力驚人。飲品有新鮮「竹蔗茅根水」,清心清熱又解渴,好鍾意。整體食材質素極高,價錢合理,非常推介。

飲品有新鮮「竹蔗茅根水」,清心清熱又解渴,好鍾意。

整體食材質素極高,價錢合理,非常推介。
2024-10-26 139 浏览
今日同朋友黎試下呢間漁火,上到去見到餐廳唔算好大,但係環境幾好,唔會坐到好迫,坐得都幾舒服打邊爐最緊要就係個湯底,今次就試咗佢哋既招牌湯底,花膠響螺燉赤肉黎到既時候個湯底已經好香,湯料都好足,花膠起碼超過10舊,所以個湯飲落都杰杰地,加埋響螺令到個湯好鮮甜,完全唔會油膩,打邊爐之前都飲左幾碗湯,之後先開始再加D涌湯落去打邊爐火鍋料我地叫左手切本地牛頸脊,牛肉切得薄薄地,肉質非常鮮嫩,碌10秒左右就食得,咬下去肉汁四溢,正!而雲吞王更加出色,餡料飽滿,餃皮薄透,入面有成隻複,味道好鮮再來係即炸響鈴,唔同平時個D即食響鈴,呢到即炸既,黎既時候仲係熱辣辣,碌1秒就食得,咬落去好鬆化,而且脆卜卜,係好高質,一定要叫我地仲叫左個蟶子王,碌10幾秒就食得,好厚肉,好新鮮,好好食脆骨腩亦都唔錯,食得出都新鮮有魚味最後,我地叫左個什菜拼盤收尾,都係正正常常總括黎講,呢到既食材都新鮮,價位合理,好適合同朋友聚會,推薦比大家黎試下!
脆骨腩亦都唔錯,食得出都新鮮有魚味
最後,我地叫左個什菜拼盤收尾,都係正正常常
2024-10-20
2024-10-22 142 浏览
今次嚟到銅鑼灣食晚餐,上網見到佢有個螺頭湯好似好正咁,所以過黎試下🤣值得一讚職員非常有禮同親切,首先叫左個花膠響螺燉赤肉湯底,係佢哋嘅招牌菜😍果然湯底十分濃郁,係我想像中嘅味道!超級好飲,同埋螺頭花膠都有好多,可以話係必試!飲完湯可以叫職員加豬骨湯打邊爐,唔係加水嘅!所以大家可以盡情飲湯🤣🤣其他火鍋食材都好新鮮,鱔好新鮮係爽口!牛肉個樣都好靚,食落都唔錯😝總括嚟講個湯底係好正,值得一試!

總括嚟講個湯底係好正,值得一試!
2024-10-20 100 浏览
好耐冇打邊爐,天氣冇咁熱就同朋友嚟試下漁火揀咗雙拼湯底,第一款白果胡椒豬肚,有種自家湯嘅清甜,第二款麻辣,啲料炒得好香,豬紅好入味蟶子勁大隻,處得好乾淨,鮮味十足,爽口彈牙,脆鯇腩好新鮮,肉咬落好實淨手切牛頸脊,牛味好出,肉質鮮嫩,同麻辣湯底好夾手打牛、豬、蝦同墨丸,新鮮彈牙,完全好似食緊新鮮肉咁,豬肉丸加咗咸蛋黄,蝦丸加咗櫻花蝦,誠意十足即炸響鈴,口感鬆脆,又掛湯蔬菜拼盤新鮮嫩綠,亦好乾淨好特別嘅小食,墨魚滑釀油炸鬼,即場炸,脆卜卜有咬口,同泰式辣醬好夾自家竹蔗茅根,好足料,甜度剛剛好,清新健康有好多醬料,座位好似韓式餐廳咁闊,又乾淨,好好坐,服務都好好,耐心介紹食物,整體好高質,必定回頭
好耐冇打邊爐,天氣冇咁熱就同朋友嚟試下漁火

手切牛頸脊,牛味好出,肉質鮮嫩,同麻辣湯底好夾

即炸響鈴,口感鬆脆,又掛湯

蔬菜拼盤新鮮嫩綠,亦好乾淨

自家竹蔗茅根,好足料,甜度剛剛好,清新健康

約咗朋友第一次嚟漁火打邊爐,質素好高蘇格蘭蟶子王($78/隻)、鮮甜脆骨腩($88) - 蟶子王清甜爽脆彈牙;脆骨腩爽口鮮甜,兩款海鮮都好乾淨本地手切鮮牛頸脊(大)($328) - 牛味香濃,油脂比例分布平均,口感軟腍漁火特色四色丸($128) - 分別係牛肉、豬肉、墨魚肉同蝦肉,豬肉丸好特別,加咗咸蛋王,食起嚟似自家製豬肉餅即炸鬆脆響鈴($58) - 現場即炸,脆卜卜亦好掛湯時令雜菜籃($78) - 新鮮乾淨嫩綠鬼馬油條($88) - 釀咗墨魚滑嘅油炸鬼,口感豐富有層次雙拼漁火招牌麻辣鍋、胡椒白果豬肚煲($168) - 麻辣鍋料係漁火自己炒,味道香濃,入面有好食嘅豬紅;豬肚煲足料清甜,蝦肉丸嘅櫻花蝦落入湯底,鮮味提升自家竹蔗茅根($58) - 足料清甜解渴,健康之選醬料齊備座位乾淨闊落,服務周到食材不同種類款式好多,性價比高,值得推薦
約咗朋友第一次嚟漁火打邊爐,質素好高

即炸鬆脆響鈴($58) - 現場即炸,脆卜卜亦好掛湯

時令雜菜籃($78) - 新鮮乾淨嫩綠

鬼馬油條($88) - 釀咗墨魚滑嘅油炸鬼,口感豐富有層次

自家竹蔗茅根($58) - 足料清甜解渴,健康之選

醬料齊備

座位乾淨闊落,服務周到

食材不同種類款式好多,性價比高,值得推薦
2024-10-17 93 浏览
今日精挑細選搵到一間精美有營嘅火鍋晚餐,有益滋補嘅火鍋湯底,「花膠響螺燉赤肉湯」,店員為你介紹湯嘅內容同埋材料,建議食法,首先係飲湯,一鍋湯大約可以裝六小碗以上,餘下嘅湯會繼續留喺煲入邊,店員會幫你再加上清湯,接着就係火鍋配料入去煮。火鍋配料選擇有好多,我哋揀咗新鮮嘅脆肉鯇魚片、新鮮蟶子皇,海鮮全部非常新鮮。另外有手工切牛頸脊,牛肉鮮味,好滑,好易入口。除此之外,特色四色手打丸,包含豬肉丸、蝦丸、墨魚丸等等,鮮甜又彈牙。最後來一份自家製即炸響鈴,店員教我哋只需要煮3秒,脆卜卜,好香蛋味,又唔會太油,雖然好大碟,兩個人都食得晒,好飽肚。我哋揀咗一款小食「新鮮炸魚片頭」,即叫即炸,炸到外脆內軟,魚肉爽口彈牙,熱辣辣,新鮮又好食。飲品有新鮮「竹蔗茅根水」,少甜少冰,清熱解渴。整體食物質素非常非常高,價錢唔貴,值得推介。

飲品有新鮮「竹蔗茅根水」,少甜少冰,清熱解渴。

整體食物質素非常非常高,價錢唔貴,值得推介。

銅鑼灣近信和廣場,在lockhart 駱克道有間上樓嘅火鍋店。打開lift 門,張張枱都係卡位,比較有空間感,總共大約有十幾張卡位。先選招牌湯底花膠響螺燉肉,濃濃的深黃色既湯,有時五件花膠同響螺。一定要先飲咗一半響螺湯先開始打邊爐。炸響鈴係即炸,總共六件大大份,入口鬆化。yummy~ 四寶丸係手打,比較彈牙。最鍾意墨魚丸,特別爽口。泰式生蝦大大隻,加埋大花甲,滾完花膠湯入晒味。手切本地牛頸脊都算重牛肉味。
2024-09-26 163 浏览
夜晚天氣開始涼涼哋,即刻好想捉埋個朋友一齊打邊爐上網睇到呢一間邊爐個湯底勁足料即刻book咗嚟食位置仲有幾好 好易搵❤️‍🔥花膠響螺燉赤肉 湯底坐低即刻揀咗我期待咗好耐嘅湯鍾意飲湯嘅我一嚟已經飲咗兩碗😭😭本身諗住留個肚食吓啲嘢先再飲,但係清甜到忍唔住再添多一碗 個湯唔知味道濃郁 仲要大大嚿花膠完全冇味精感覺 一飲完即刻再加湯真係大推!冇失望!❤️‍🔥蘇格蘭蟶子王呢間邊爐出名食材新鮮一送上枱嘅時候已經覺得蟶子勁新鮮 真係即叫即開加埋個湯底 蟶子嘅鮮味出晒嚟 食材靚,再加埋個湯靚 💯💯❤️‍🔥另外有叫其他海鮮就係脆肉鯇,佢嘅肉質非常挺身 同埋佢嘅肉不易煮到爛 本身呢一隻魚既肉質結實 而且食落去非常清爽脆口 亦都食得出餐廳嘅食材真係好新鮮 我同朋友都好鍾意食魚 所以呢一個我哋都覺得非常好食❤️‍🔥本地手切牛頸脊打邊爐梗係唔少得牛啦 不過呢度主打嘅係牛頸脊我同朋友嗌咗個大size 每片牛嘅脂肪同肉比例都好好 。。。亦都有非常香濃嘅牛肉味道 我同朋友都非常喜歡質素真係非常高 而且價錢嚟講唔算太貴 同區嚟講,我覺得真係算平添😆❤️‍🔥打邊爐點少得竹蔗茅根 餐廳嘅竹蔗茅根係自家製嘅 而且價錢亦都相當合理 飲落
夜晚天氣開始涼涼哋,即刻好想捉埋個朋友一齊打邊爐
上網睇到呢一間邊爐個湯底勁足料
即刻book咗嚟食
位置仲有幾好 好易搵

❤️‍🔥花膠響螺燉赤肉 湯底
坐低即刻揀咗我期待咗好耐嘅湯
鍾意飲湯嘅我一嚟已經飲咗兩碗😭😭
本身諗住留個肚食吓啲嘢先再飲,但係清甜到忍唔住再添多一碗
個湯唔知味道濃郁 仲要大大嚿花膠
完全冇味精感覺 一飲完即刻再加湯
真係大推!冇失望!

❤️‍🔥蘇格蘭蟶子王
呢間邊爐出名食材新鮮
一送上枱嘅時候已經覺得蟶子勁新鮮
真係即叫即開
加埋個湯底 蟶子嘅鮮味出晒嚟
食材靚,再加埋個湯靚 💯💯

❤️‍🔥本地手切牛頸脊
打邊爐梗係唔少得牛啦
不過呢度主打嘅係牛頸脊
我同朋友嗌咗個大size
每片牛嘅脂肪同肉比例都好好 。。。
亦都有非常香濃嘅牛肉味道 我同朋友都非常喜歡

❤️‍🔥打邊爐點少得竹蔗茅根 餐廳嘅竹蔗茅根係自家製嘅 而且價錢亦都相當合理 飲落去唔會話好甜我覺得夏天嚟講呢一個竹蔗茅根啊簡直就係消暑嘅一個好選擇 竹蔗茅根水本身可以清肺熱 利尿 所以打邊爐都係夾

❤️‍🔥蔬菜拼盤 整體佢嘅蔬菜拼盤都非常新鮮所有菜亦都色澤非常靚仔 個粟米滾咗好耐令到成個粟米好清甜 生菜亦都好脆口 正

另外值得一提嘅係店員不停幫我哋加湯 亦都有問我哋食物質素如何 非常友善 亦都好細心咁咪我哋推介是日嘅海鮮同埋menu 呢個亦都非常值得加分

• 自家竹蔗茅根
  • 時令什菜籃
  • 醬料
2024-09-26 152 浏览
今日嚟到銅鑼灣京都廣場呢一邊,之前朋友推介呢一間火鍋,佢哋都非常推介,話服務質素好好同埋食物嘅種類非常多,今日就訂咗位同朋友決定過嚟試吓!🔥花膠響螺燉赤肉,我哋拖咪就揀咗呢一個花膠湯,店員叫我哋先飲咗湯之後再幫我哋加湯打邊爐,湯底非常濃郁,而且真材實料絕對冇任何味精嘅成份,我同朋友都起碼飲咗三碗!非常高質素啊呢一個湯真係!飲完湯仲有花膠食呢一個價錢嚟講亦都唔係好貴!🔥特色四式丸,打邊爐點少得叫餐廳自家製嘅丸,個人嚟講非常鍾意食佢嘅墨魚丸,非常爽口彈牙,牛肉丸亦都非常香濃嘅味道,加埋佢嘅湯底非常夾,整體四種我都好鍾意🔥即炸鬆脆響鈴,響鈴熱辣辣非常新鮮,加埋佢先甜嘅湯底,簡直係冇得輸,響鈴嘅份量亦都好多,脆身非常好食,鍾意食嘅朋友真係絕對唔可以錯過!🔥本地手切牛頸脊,呢一個都係今餐飯嘅重頭戲,牛頸脊切得非常厚身,賣相亦都非常靚仔。佢本身嘅油花非常平均絕對唔會好似肥牛咁,而且佢嘅口感亦都非常好食,絕對係高級嘅牛肉,呢一個牛肉絕對令我哋非常有驚喜,我同朋友都非常鍾意食,牛肉亦都非常鮮味,咬落去亦都唔會有好鞋嘅口感!🔥炸魚片頭,我哋另外叫咗個小食,可以放湯又得直接食都得,再加埋餐廳提供嘅泰式辣醬

🔥炸魚片頭,我哋另外叫咗個小食,可以放湯又得直接食都得,再加埋餐廳提供嘅泰式辣醬,成個口感更加多元化,魚片頭非常爽口彈牙,熱辣辣令到成件事更加好食!

🔥蘇格蘭蟶子王,餐廳嘅聖子即叫即開,絕對唔係預先凍嘅海鮮,餐廳採用嘅蟶子,本身肉質非常好食,而且好厚身,口感爽口,再配搭埋本身嘅湯底食得出聖子本身嘅鮮甜味道
哩間邊壚係朋友介紹,吾單止湯底好,食材新鮮,坐得舒服,而且食物選擇好多,性價比高,我今日黎左都覺得真係聞名不如見面,值得推介!全部湯底都係可以打邊壚前飲,好新鮮又香😍湯底既料都吾小架!我地仲點左個小食:鬼馬油條,一黎到有成6 條,會吾會太大份!只係$88🤕️老闆賺吾賺到錢架!而且係勁香口又吾會過油,彈口!響鈴都係佢地自家製,脆到不得了😍真係好難食到咁新鮮既!浸落會湯底度一秒一定要拎上黎食!我地仲點左避風塘蟹,真係難以用筆墨形容咁香口,但又吾油!而係令人想叫多碗飯食!師傅真係好好功架!另外佢個雜菌菇都有好多3 款種類,可以一次過試到吾同菇種!而且老闆介紹我地既雲吞王都好足科,哩度既份量都偏大份,女仔細胃口要注意吾使點咁多!但係全部都新鮮好味!推介比大家

2024-09-20