2024-08-26 58 浏览
Akoya 系铜锣湾新开的分店,地点非常方便系sogo 附近,如尖沙咀质素般的好,装潢简洁朴实而且气氛非常好,充满日式居酒屋感觉,当晚亦好热闹保证唔会令你失望,值得回头既高质日本菜餐厅🥰🥰🥰等我重点推介以下几款特别令我回味😋😋😋明太子煎蛋卷 🫔蛋卷煎得好软腍嫩滑,一切开啲蛋卷啲明太子就涌晒出嚟,微辣惹味嘅味道超好味😍❤️海胆汁烧蚝🦪呢个系必食之选,佢哋用铁板上keep住热辣辣🔥烧蚝每只都胀卜卜超饱满又唔腥,海胆汁浓郁鲜甜,烧得好嫩滑,两者味道原来咁夹,简直perfect match💯💯💯🩷刺身盛拼盘🐠由师傅每天特选既时令刺身,每款刺身都味道鲜甜,7款刺身包括吞拿鱼、深海池鱼、鱿鱼、间八、真鲷、平目及伊佐目,每一款都新鲜肥美,价钱亦唔贵,正❤️烧帆立贝上枱时以盐火轻烧,充满视觉效果,帆立贝切到一粒粒, 非常弹牙鲜甜方便食用🩷鸡汤卡邦尼拌乌冬 🥚🍜呢个亦系招牌之一 ! 朋友仔话必定要order呢个,果然卡邦尼汁非常creamy,中间仲有只生鸡蛋,蛋汁,芝士粉捞乌冬劲烟韧,招牌菜果然冇令我们失望👍🏻❤️银鳕鱼西京烧🐟好耐无食过, 脂香满满,肉质细嫩而且油脂丰厚,鱼肉入口即化,香气扑鼻,口感嫩滑配上

等我重点推介以下几款特别令我回味😋😋😋

明太子煎蛋卷 🫔

海胆汁烧蚝🦪

刺身盛拼盘🐠

烧帆立贝

鸡汤卡邦尼拌乌冬 🥚🍜
呢个亦系招牌之一 ! 朋友仔话必定要order呢个,
果然卡邦尼汁非常creamy,中间仲有只生鸡蛋,
蛋汁,芝士粉捞乌冬劲烟韧,招牌菜果然冇令我们失望👍🏻❤️

银鳕鱼西京烧🐟
好耐无食过, 脂香满满,肉质细嫩而且油脂丰厚,鱼肉入口即化,香气扑鼻,口感嫩滑配上沙律酱相当醒胃,做得相当出色!🩷

盐烧牛舌🐮
厚切牛舌非常爽口唔会韧,份量多味道亦刚好适中❤️

鸡蛋布甸🍮
滑嘟嘟既焦糖鸡蛋布甸🍮,布甸震吓震吓😍香滑布甸质感滑溜溜,绝配😍🩷

• 银鳕鱼西京烧
  • 明太子煎蛋卷