2023-05-24
平时间唔中都会去K11 Musea 6楼睇下景 今日终于黎呢间Ukiyo食麻糬窝夫啦😍 睇返餐牌原来除左窝夫仲有好多野食都好吸引🤩 Hojicha latte $50先黎一杯饮品 焙茶味香浓 拉花都唔错呀😆 黑松露炒蛋慢煮鸡胸 All day breakfast $98呢个all day breakfast好丰富呀🤩 除左个鸡胸之外 仲有日本本菇、黑松露炒蛋、烤芝士、自家制酸种面包😬 鸡胸煮得岩岩好 唔会太干同埋味道岩岩好炒蛋炒得滑身 黑松露味好香自家制酸种面包好出色👍🏻 加埋芝士真系好食😋 慢煮24小时日式叉烧紫菜窝夫汉堡 $128呢个窝夫汉堡有惊喜呀😬 窝夫即叫即整 热辣辣 外脆内软既口感👍🏻慢煮叉烧煮得软淋又入味 加埋日式紫苏油醋汁 酸酸甜甜好清新 炸蕃薯条 $68炸得香脆同埋蕃薯感觉健康啲🫢 拣左黑松露蛋黄酱同埋明太子蛋黄酱 2个酱配埋蕃薯条食都好夹呀😋 焙茶黑糖麻糬窝夫 $168重点黎啦🤩 果然冇令我失望呀🥹 窝夫外脆内软仲要系焙茶底 有淡淡焙茶味 再有少少玄米茶酱起面 喜欢茶味既我系十分喜欢😋 仲有一大块烟韧黑糖麻糬起面 再加上豆腐雪糕同埋cream 加埋一齐食真系好幸福
睇返餐牌原来除左窝夫仲有好多野食都好吸引🤩
慢煮24小时日式叉烧紫菜窝夫汉堡 $128
慢煮叉烧煮得软淋又入味 加埋日式紫苏油醋汁 酸酸甜甜好清新
炸蕃薯条 $68
焙茶黑糖麻糬窝夫 $168
重点黎啦🤩 果然冇令我失望呀🥹 窝夫外脆内软仲要系焙茶底 有淡淡焙茶味 再有少少玄米茶酱起面 喜欢茶味既我系十分喜欢😋 仲有一大块烟韧黑糖麻糬起面 再加上豆腐雪糕同埋cream 加埋一齐食真系好幸福🥰
整体来讲 呢间Ukiyo 环境舒适 食物质素唔错仲好岩打卡 窝夫好食😋 一定会再黎试其他味😬