餐厅: Peek-A-Poke (希雲街)
资讯:

2022-10-05 232 浏览
已经黎过n咁多次不过今次终于写食评 餐厅位于铜锣湾希云街,喺sharishari隔离✌🏻menu有分自选/preset poke bowls而我就每次都食一模一样嘅嘢😬😳🍱 Build Your Own Bowl🍣 三文鱼 + 珍珠糙饭 + 沙律菜 🥗🥒 青瓜 + 蟹子 + 鸡蛋丝🫗果仁芝麻酱同以往一样,好好好好食!!! 三文鱼够晒新鲜肥美,每啖都食到😋 沙律菜算新鲜,夹埋啲饭一齐好好食,不过如果可以加少少番茄就更好了😍 toppings可以免费加紫菜,紫菜捞埋蟹子好有韩式波波饭团嘅感觉,钟意波波饭团嘅可以试下呢个配搭!toppings嘅份量都算多!捞埋之后唔会去到最尾冇toppings食 不过饭嘅份量少过以前,一个女仔食啱啱好,但男仔就可以要加大啦🤣座位方面就有少少窄,台同台之间冇乜空位,完全听到隔离台讲啲咩😳同埋大部分都系二人台,就算四人台中间都会有一块发泡胶版分开大家,所以二人以上嘅朋友聚会就未必好啱啦

🍱 Build Your Own Bowl
🍣 三文鱼 + 珍珠糙饭 + 沙律菜 🥗