我最近去咗尖沙咀海港城𠮶间「个园竹语」食饭。🍽️我叫咗佢哋嘅招牌菜「五福临门」,包括绍兴醉鸡🍗、老上海熏鱼🐟、陈皮牛肉🥩、镇江肴肉🍖同陈醋红蜇头。首先讲下绍兴醉鸡啦,呢个菜绝对系一个好开胃嘅开场。鸡肉嫩滑多汁,绍兴酒嘅香气好浓郁。👌🍗🍷除咗五福临门,我仲试咗「个园竹语」其他嘅招牌菜。花雕醉红蟹以新鲜嘅蟹肉同花雕酒为主要材料。仲有一道精致嘅菜系松鼠桂花鱼,酸酸甜甜嘅味道令人停唔到口。🦀🐟❤️值得一提嘅系佢哋嘅蟹皇大汤包,里面系满满嘅浓郁蟹肉汤汁。最特别嘅系佢哋提供咗饮管,可以轻轻吸吮汤汁,增添一种独特嘅享受感。🥢🥟🦀🍲最后,我仲试咗「个园竹语」嘅特色鸡尾酒🍹,佢哋将传统嘅鸡尾酒同中国元素结合,创造出独特嘅风味。无论系口感定系外观,都令人惊艳。🍹😍顺带一提,中间仲有个好靓嘅打卡位,可以影相📸🌸✨

顺带一提,中间仲有个好靓嘅打卡位,可以影相📸🌸✨
2024-03-08
  • 松鼠桂花鱼