招聘中
$16,000-$19,000
$17,000-$19,000
$16,000-$17,500
2018-11-11 779 浏览
Simply life已经食过好多次,今次我试左新野!觉得实在太出乎我嘅意料,决定上黎讲一讲!平时黎都系食西餐,意粉,扒,burger,今日突然见到餐牌最底原来有个海鲜冬荫公糙米饭,心思思想试下新野嘅我就叫左呢个加沙律加杯冰茶!朋友叫左卡邦尼自制意粉同汤饭前面包先上,配牛油,摆盘靓靓,味道还可以,但唔钟意食硬包嘅朋友可能会唔太岩口味冰茶先上,系西袖茶,酸酸甜甜,但西袖味差少少,不过不失之后上沙律,摆相还需进步⋯⋯但菜新鲜,而且有足够的千岛酱!good good 但如果有蕃茄会更好!再黎就系主菜!海鲜冬荫公糙米饭!!!食前我用青柠搾左汁落去,本来佢都有好多调味料,加小小青柠汁令到个饭更加refreshing糙米饭看上去是不是有点似意大利饭呢?无错啦,我觉得佢是把意大利饭和冬荫公mix的菜式,但糙米饭不像risotto的饭粒那么硬,所以非常易入口。它有轻微辣,淡淡地将冬荫公味道带出,你可以看到颜色亦不是橙色的冬荫公色,而是淡黄色,可见是经过精心调制的酱汁!海鲜则有青口,蚬,鱿鱼同大虾,大虾多肉,青口都很大只,唯独鱿鱼煎得有点过头再看看朋友嘅卡邦尼意粉,好creamy咁!总括而言就系有新惊喜

餐前面包

冰茶先上,系西袖茶,酸酸甜甜,但西袖味差少少,不过不失
冰茶(西袖)

沙律

再黎就系主菜!海鲜冬荫公糙米饭!!!
海鲜冬荫公糙米饭

再看看朋友嘅卡邦尼意粉,好creamy咁!
卡邦尼意粉

总括而言就系有新惊喜,好多人黎simply life会食「西」餐,但下次可以试下呢个海鲜冬荫公糙米饭!
2018-11-08
餐前面包