2022-04-08
今日出左尖沙咀The One,本身唔系好肚饿,不过行过见到呢间Pancake专门店啲Pancake好吸引就忍唔住拉左男朋友入去食。意大利芝士蛋糕班戟 $118叫左个tiramisu pancake,pancake口感软滑易入口加埋浓郁espresso香味,少少甘苦味同奶油甜味match埋一齐,呢个tiramisu pancake真系几好食。而且好大份,我一个女仔一定食唔晒。杂果朱古力班戟 $108杂果pancake卖相好吸引,上面好好多款唔同嘅生果,奇异果、蓝莓、橙、士多啤梨。Pancake口感同样好松软,而且cream奶味好重好厚身,加埋少少朱古力酱真系相当饱肚。Overall黎讲,餐厅啲pancake真系好多款式同埋好好食,不过每一份真系好大份,两个人share一份pancake再加杯饮品就已经好够,下次再黎试下佢其他野先。