2007-11-17 58 浏览
今年生日非常忙碌,H先生同我都要去到8:00先走人,佢带左我o黎呢度,话重温一下英国风情,哈哈,有心有心!Dot Cod确实有少少traditional既英伦feel,同意之前网友所讲,casual and modern,唔好expect好elegant o个只feel。不过系有少少嘈吵,人多好应声,可能Friday night系多o的gossip o野讲o既。但整体感觉舒服,waiter态度良好,我o地叫o左半打蚝(点少得呢?哈!),3只Bald Eagle 3只Irish Rock,蚝唔系今次o既主打,预期之内o既普普通通啦,用o黎点缀吓o者,嘻嘻!之后order o左个薰鱼salad (唔记得o左系咩鱼添)做starter,main course就叫o左三文鱼扒同King Pawn Pasta,其实呢度o既鱼整得几有水准,好滑溜,King Pawn Pasta少少spicy,份量亦足够,最尾一个香蕉拖肥蛋糕,出乎意料地唔系太甜但有texture,cool!一整枝Chablis house white好快饮完,yeah!最惊喜系H先生额外送上既Jenny's Bakery,今朝累我

最惊喜系H先生额外送上既Jenny's Bakery,今朝累我忍唔倒口食o左半罐当早餐,哈哈!

讲得出o黎o既生日愿望系戒掉红肉!