2024-08-28 241 浏览
去咗旺角长阪烧食omakase点咗长阪12旬彩席间料理(12品)落完order店员超级细心为我地铺纸巾食物到之后都有介绍进食嘅先后次序,令味道唔会过分冲撞⭐️矶烧鲍鱼鲍鱼口感十足,但唔会太硬,充分调味,而且唔会太咸刚刚好⭐️蟹肉蟹膏豆腐浓郁嘅蟹味,但唔会有腥嘅味道阵阵既蟹膏味喺口入面,咬落去蟹肉分明,虽然份量唔算多,但恰到好处⭐️带子八爪鱼绣球菌刺身、带子同埋八爪鱼竟然配搭绣球菌,然后加上类似沙律醋,酸酸甜甜好惹味⭐️鲷鱼、白虾贝海胆鲷鱼表面烧过,做到少少半生熟效果,但仲保留到鱼嘅鲜味🐟特别钟意佢嘅特制蛋黄酱,酸酸地,好独特嘅味道佢嘅海胆新鲜,带点海水嘅味道,而且好creamy,我平时唔点食生嘢都觉得佢好好味👍🏻刺身虾虽然切开变咗做一团,但系完全唔影响新鲜嘅口感⭐️蟹肉中饼、伊达蛋卷睇佢个样以为系甜品,点知原来系咸点😮薄薄嘅饼皮包住大量嘅蟹肉同埋三文鱼籽,咬落去蟹味走晒出嚟,微量嘅三文鱼籽带点点酸,味道配搭得相当之好👍🏻⭐️蟹肉三文鱼子蒸蛋摆盘十分精致嘅蒸蛋,充满着日式味道嘅茶碗蒸,配搭新鲜嘅蟹肉同埋三文鱼籽,食完超满足😋⭐️日式酱烧豆腐师傅炸豆腐技巧十足,用软豆腐,竟然可以唔烂,而且佢嘅炸豆腐配上
去咗旺角长阪烧食omakase
点咗长阪12旬彩席间料理(12品)

落完order店员超级细心为我地铺纸巾
食物到之后都有介绍进食嘅先后次序,令味道唔会过分冲撞

⭐️矶烧鲍鱼
鲍鱼口感十足,但唔会太硬,充分调味,而且唔会太咸刚刚好

⭐️蟹肉蟹膏豆腐
浓郁嘅蟹味,但唔会有腥嘅味道

⭐️带子八爪鱼绣球菌

⭐️鲷鱼、白虾贝海胆

刺身虾虽然切开变咗做一团,但系完全唔影响新鲜嘅口感

⭐️蟹肉中饼、伊达蛋卷

⭐️蟹肉三文鱼子蒸蛋

⭐️日式酱烧豆腐
师傅炸豆腐技巧十足,用软豆腐,竟然可以唔烂,而且佢嘅炸豆腐配上鲣鱼酱汁十分夹,虽然炸豆腐有少少部份地方黑咗🤣

⭐️烧蓝鳍吞拿鱼下颚
满满嘅骨胶原同埋鱼油味,去埋酸醋同埋柠檬,食落去完全冇鱼腥味,好特别嘅口感体验

❗️温馨提示:记得唔好挂住打卡,要趁热食,因为冻咗就会有腥味❗️

⭐️天妇罗沙锥鱼、温室南瓜
南瓜天然甜,鱼节节分明,炸粉厚度适中,亦都唔会太油

⭐️烧帆立贝
店员即场刨柚子皮加系帆立贝上,超级香

淡淡嘅胡椒味配上帆立贝热辣辣好好食

⭐️银蛤鱼汤+香草龙虾汁意大利烩饭
日式生虾配搭意大利香草别有一番风味,龙虾汁超级浓郁,而且带有清爽洋葱味,蕃茄同洋葱都经过处理口感唔会太生

汤亦非常鲜甜,简简单单丰富海鲜味道👅银蛤有好浓郁嘅鲜味,非常好食

⭐️水信玄饼配西瓜+乳酸提子梳打
西瓜冰冻Juicy,好钟意水玄饼咁冻L
梳打甜度适中,最靓系成个摆盘连埋烟雾嘅波波

虽然俾钱嘅时候有啲肉赤
但确实今餐真系好好食