2018-12-23 166 浏览
今晚嚟到朗豪坊行街睇吓买咩圣诞礼物,要揾嘢食之际周围都咁多人,去到food court 人山人海真系唔知食咩好,呢个时候就见到一风堂啦,门口等位嘅人好少,等左一两张飞就到我地啦,已经可以入座了!见到有个新餐牌,系期间限定嚟㗎!上面写住有四倍大嘅紫菜同埋三倍增量嘅肉,一于试吓呢个拉面先!而且$88 唔系特别贵~哗,个拉面块紫菜真系大过我块面呀,而且一大块肉横跨成个碗!汤底好浓郁呀!第二个拉面我哋嗌左特制白丸元味,呢度所有嘅特制拉面都系采用低温猪柳叉烧嘅,而其他拉面就系用卷腩同埋卷猪腩叉烧!呢款特制拉面都系$88~呢款拉面就同头先嘅期间限定差好远呀,感觉冇咁澎湃~佢嘅汤底同期间限定嘅汤底都系唔同㗎,猪柳叉烧就有4块,份量都好够!两碗拉面都配有半只半熟蛋,仲有少少配料例如木耳丝同笋。另外,小食方面我哋就叫咗一客明太子鸡翼,上碟嘅时候烧得好靓呀,仲配有柠檬可以俾我哋挤柠檬汁享用~明太子有少少辣,所以呢一个鸡翼非常之惹味!呢度每一枱都有一壶茶俾我哋自己添加嘅!位置座落喺food court 外面,楼底空旷,系一个半室外嘅地方

呢度每一枱都有一壶茶俾我哋自己添加嘅!