2023-08-04
今晚放工同老公去太古城买啲嘢,发现原来呢度都有之前喺九龙湾食过嘅 《豚丼のぶたはげBUTAHAGE 》,佢哋个豚丼系必食架!简直一试难忘!😋 《豚丼のぶたはげBUTAHAGE 》系日本北海道嘅过江龙,质素有保证👍🏻 唔洗左拣右拣,嚟到必点佢哋豚丼不过我个人喺食方面都系贪心嘅🤭乜嘢都想试吓 今次见佢地升级咗主餐目,推出咗唔少新菜式,我哋点咗: 🦐 炙烧海鲜丼定食 $131入面有炙烧过嘅带子、赤海虾🦐同三文鱼,另外仲有三文鱼籽,食材丰富且新鲜👍🏻我哋转咗定食,有浓郁嘅豚肉味噌汤,入面有豚肉、油豆腐、红萝卜等。仲有滑捋捋嘅茶碗蒸蛋,前菜野菜冬菇,最后还有黑糖寒天圆满作结😋 🌽 粟米天妇罗饼 $15用粟米嚟做嘅天妇罗饼好特别,北海道产粟米好甜 🍤 大虾 & 稀有豚肉天妇罗$35炸得好松脆,原只大虾弹牙,用豚肉嚟做嘅天妇罗都系第一次食,珍稀嘅 KAMIKOMI豚肉好淋 🐷 带广名物稀有豚肉丼 (并盛) 定食 $125呢间店嘅名作,烧过嘅 KAMIKOMI豚肉好香口,好Juicy,再配埋祖传秘制酱汁,连饭都好好食👍🏻
简直一试难忘!😋
唔洗左拣右拣,嚟到必点佢哋豚丼
不过我个人喺食方面都系贪心嘅🤭乜嘢都想试吓
今次见佢地升级咗主餐目,推出咗唔少新菜式,我哋点咗:
🦐 炙烧海鲜丼定食 $131
🌽 粟米天妇罗饼 $15
用粟米嚟做嘅天妇罗饼好特别,北海道产粟米好甜
🍤 大虾 & 稀有豚肉天妇罗$35
🐷 带广名物稀有豚肉丼 (并盛) 定食 $125