餐厅: 磯野水產
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2019-09-16 502 浏览
早大半年前都有食过呢间餐厅,念念不忘,今日再战。平日星期一嘅七点半,呢到全场满座,座无虚席,好彩有预先订位。最近饮食业生意比较低迷的时期,都可以full house,一定有佢嘅原因。呢度嘅装潢极具日本居酒屋嘅风格, 我哋坐系吧枱, 可以睇住师傅准备唔同嘅菜式。呢度嘅气氛亦都好适合情侣或者一大班朋友聚餐。前菜 【黑松露滑子菇蟹肉沙律】 $118首先系好香嘅黑松露味,配上酸酸地嘅酱料,几特别,又非常开胃。而我本人好钟意食蟹柳,啲蟹柳食得出唔系一味用粉造,真系有蟹肉嘅香味,呢一道我沙律食得好开心。【矶野刺身盛合七款】 $636(牡丹虾 拖罗 池鱼 呑拿鱼 帆立贝 三文鱼 海胆)一上枱真系心心眼,凭观感都已经觉得好新鲜。我个人最钟意系拖罗,好肥美,食入口好香油脂嘅味。牡丹虾肉质弹牙,一啲腥味都冇,好想encore。帆立贝好大粒,食落口好鲜甜,啖啖肉海胆,好creamy,非常鲜甜,佢仲配埋紫菜俾我哋包住食。池鱼吞拿鱼同三文鱼都系水准之上,呢度嘅刺身非常有诚意!【矶野浜烧贝类盛合】 $788(北寄贝,刀贝,白石贝,文蛤,鲍鱼,蛏子)全部海鲜都好新鲜,同埋系即叫即烧,好鲜甜,冇一款令我失望㗎!因为有
早大半年前都有食过呢间餐厅,念念不忘,今日再战。

前菜
【黑松露滑子菇蟹肉沙律】 $118
滑子菇蟹肉沙律

【矶野刺身盛合七款】 $636
(牡丹虾 拖罗 池鱼 呑拿鱼 帆立贝 三文鱼 海胆)
牡丹虾肉质弹牙,一啲腥味都冇,好想encore。
帆立贝好大粒,食落口好鲜甜,啖啖肉
海胆,好creamy,非常鲜甜,佢仲配埋紫菜俾我哋包住食。
池鱼吞拿鱼同三文鱼都系水准之上,呢度嘅刺身非常有诚意!
矶野刺身盛合

【矶野浜烧贝类盛合】 $788
(北寄贝,刀贝,白石贝,文蛤,鲍鱼,蛏子)
矶野浜烧贝类盛合

因为有太多款海鲜,我特别推介以下几款。
鲍鱼:肉质非常弹牙,好食。烧得刚刚好,而且size都唔细,好满足。

贵妃蚌:多肉而且好多汁,食落新鲜,有淡淡的海水味,好正。

蛏子:入口肉质结实,用料新鲜,绝对冇雪藏味。

【四式福饼】$48
食到好饱但都想食少少甜品,呢款甜品非常有日本风味,个名平平无奇,但一上枱摆碟已经有惊喜。好有心思,真系要打一打卡。四款唔同口味嘅福饼,包括盐渍樱花 密瓜 焦糖 黑芝麻。食落口有少少似雪米糍,不过就再烟韧啲,口感好QQ。个人来讲好钟意盐渍樱花,好特别甜甜咸咸嘅感觉,食极都唔会滞,好清新。

特色四式福饼

呢度嘅侍应非常友善同体贴,有礼貌,自动自觉加茶。特别系一个女经理(应该是),不停keep留意住我哋嘅需要,介绍菜式都非常清晰,态度亲切和蔼,今餐整体来讲食得好开心同满意。
2019-09-09
滑子菇蟹肉沙律