5天前
去开观塘想食台湾野都会谂起壹.01 ,餐厅菜式性价比极高,鲁肉饭、蛋饼同台式小食质素都好高,见到最近推出松露系列小食都好有兴趣,一于今晚同朋友去试试2人套餐 $156芒果鲁肉饭 +$2招牌芒果鲁肉饭唔会令人失望,鲁肉入味,肥瘦适中,芒果粒酸酸甜甜,入口清新,非常特别,与鲁肉嘅味道好夹特盛姜葱手撕鸡便当 +$20手撕鸡肉嫩滑,海量葱丝同姜蓉香气十足,带有淡淡嘅姜辣,非常醒胃🐥特盛便当配菜种类丰富,有台湾肠、鹌鹑蛋同菜脯粒等等,非常满足松露 - 我不是章鱼烧 +$14【期间限定】真身系煎香嘅墨鱼丸,外层微脆,口感弹牙,铺满嘅松露酱香气突出,好惹味松露 -芝士火腿蛋饼 +$37【期间限定】蛋饼煎至金黄微脆,内层软嫩,松露酱同馅料中嘅芝士香气浓厚,两者好夹,表面嘅番茄同火箭菜中和咗松露酱嘅浓郁,食完都唔会太漏古早红茶(走甜)(少冰)红茶茶底香浓,饮落清爽,有得叫走甜,解腻一流珍珠奶茶(微甜) +$8奶茶顺滑,茶底浓郁,珍珠烟韧有嚼劲,带有淡淡嘅黑糖香,甜度适中📌壹.01 (观塘)地址:观塘骏业街56号中海日升中心2楼D号舖🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌为满分)#foodie #美食 #外食 #知己相聚
2人套餐 $156
芒果鲁肉饭 +$2
特盛姜葱手撕鸡便当 +$20
松露 - 我不是章鱼烧 +$14
松露 -芝士火腿蛋饼 +$37
古早红茶(走甜)(少冰)
红茶茶底香浓,饮落清爽,有得叫走甜,解腻一流
珍珠奶茶(微甜) +$8
📌壹.01 (观塘)
地址:观塘骏业街56号中海日升中心2楼D号舖
🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌为满分)
#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去处 #吃货 #吃货人生 #香港美食指南 #相机食先 #香港旅行 #香港餐厅 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong
#壹01 #台式料理 #手撕鸡便当 #芒果鲁肉饭 #我不是章鱼烧 #芝士火腿蛋饼 #古早红茶 #珍珠奶茶