2012-05-28
落左个几星期雨, 难得今日天朗气清, 同老公及小虾由东涌步行入大澳, 当然要去我念念不忘o既东方小祇园食野啦!对上一次黎已经差不多有一年了, 那昤因为看到电视 - 苏施黄o既介绍, 专程带二老入黎试, 那次就令我念念不忘了今次一行3人, 行到入大澳差不多5点, 上到去, 一枱人都冇, 可能太早啦!叫左3样食物, 分别有荔茸酥卷同素鹅炸得好脆好香口, 特别系荔茸酥卷, 卷住d芋茸黎炸, 好香好好味罗汉斋豆腐就好入味, d菇菜同豆腐都吸收晒d献汁, 不过就油左d, 但系斋菜通常都比较油的.而呢度o既盐焗鸡就系我的至爱, 将鸡先蒸后焗, d鸡肉好入味, 皮又脆, 只鸡好有鸡味, 比起依家出面好多食肆o既鸡好食好多.整体上都非常满意呢一餐, 呢度真系郊游后一个唔错既选择.
叫左3样食物, 分别有 荔茸酥卷同素鹅炸得好脆好香口, 特别系荔茸酥卷, 卷住d芋茸黎炸, 好香好好味
整体上都非常满意呢一餐, 呢度真系郊游后一个唔错既选择.