2024-09-05
今日二访嘉乐冰厅,喺荃湾嘅老字号茶餐厅,门口摆放咗好多历史悠久嘅阿华田罐,杏仁粉罐,浓浓嘅怀旧味涌出嚟✨唂咕问咗餐厅老板原来系未经加工嘅朱古力粉造成,呢啲已经系上一个世纪嘅产物🤔真系冇乜边几间餐厅有得饮👍👍👍饮落好香可可味,完全系唔甜嘅,都几香浓🤗热奶茶嚟茶记点可以唔叫返杯,要试下呢个历史悠久嘅奶茶,茶味十级浓郁,淡奶比例偏少,适合中奶茶毒深嘅人士😆净牛腩牛腩大大碟,腩汁香浓入味👍个人觉得牛腩筋比较出色🤗用嚟捞面一流👍猪扒面炸过嘅猪扒外表松脆, 猪扒极之厚身, 咬落去增添口感,脆中带软✨配公仔面, 水准平均👏肉丝烩伊面原来烩伊面系汤面嚟嘅,又长知识了😉厚蛋咸牛肉三文治厚蛋有成寸几厚,整到咁厚嘅蛋都有啲功架👍这一点现代茶餐厅真系做唔到,加埋咸牛肉令并美味升级🥰菜肉汤饺呢个值得推介,皮非常之薄,咬落唔会成口粉,韭菜味香浓,食得出嘅新鲜👏
唂咕
热奶茶
净牛腩
猪扒面
肉丝烩伊面
原来烩伊面系汤面嚟嘅,又长知识了😉
厚蛋咸牛肉三文治
菜肉汤饺