钟意旧香港情怀嘅人 一定要嚟呢间九龙城同捞同煲📸今次去嘅系铜锣湾分店 装修劲怀旧 好似去咗历史博物馆咁🙈打咭一流坐低后店员就问我哋有无食过 介绍下餐厅背景同有咩好食推介 服务都好优质🥹呢度有超过十款汤底 火锅配料选择都劲多🍲心大心细嘅我哋都花咗一啲时间先拣好🍲胡椒猪肚少爷鸡汤系店舖限定 劲足料 店员都有提我哋记得饮返碗先开始打边炉😝入面有半只鸡 仲有猪骨/猪肚/腐皮等等 而且胡椒味好突出 都有少少辣架🤏🏻🐂牛肉种类有好多款 我哋都系拣咗推介嘅手切特级牛肉 雪花好靓 入口感觉软嫩 牛味浓郁👍🏻下次再去试下飞驒牛先🐏另一款肉类就拣咗羊肉片 因为我本身劲钟意食羊 果然无失望 肉质鲜嫩得嚟 膻味都好够 啱啱好🤤朋友都话正🥢饺类丸类当然唔少得 两个人叫唔到好多款 一个拣一个心头好 朋友指定要澳洲和牛丸 食落去爆汁架😆而且牛味都好浓 我就点咗芝士豆腐砖 中间嘅芝士系流心状态🧀都几啱打边炉食另外都有点娃娃菜同稻庭乌冬 差啲唔记得讲 呢度仲有唔同嘅小食同点心 试咗虾多士都唔错啊 几脆身 虾胶又弹牙 成餐真系食到劲饱🤰🏻最后就系甜品环节 一款系啫喱 插上一把以前旧式酒楼经常用到嘅纸遮仔☂️好怀旧 另外一款

🍲胡椒猪肚少爷鸡汤

最后就系甜品环节 一款系啫喱 插上一把以前旧式酒楼经常用到嘅纸遮仔☂️好怀旧 另外一款系糖不甩 将糯米造成鲤鱼形状 好靓好有心思 沾上花生碎食 劲正 饱到爆都食晒😂