2016-08-26
好朋友大婚,特意选了这间对他们来说甚具意义的餐厅作午饭地点,我地一班兄弟姊妹,个个著到行哂都系为左系度食,明显周遭嘅人都觉得我地相当奇怪。不过我地有我地食,一众地胆兄弟话呢度嘅炸鸡脾特别好食,因此我同另一位姊妹即刻share嚟食。卖相嚟讲就唔系话真系好靓,鸡脾都炸到皮开肉绽,茄汁都系求其淋~ 但系鸡脾肉非常入味,而且够热气,而且茄汁浓度不算太高,但尚有茄味。饭嘅份量好多,睇怕女仔嘅话应该唔会食得哂~ 柠茶我觉得都唔错,茶底本身够浓,但柠檬得两片就..... 姑寒左啲~ 自己另外叫左个肉酱煎蛋饭, 虽然卖相依然好差,差到一个点系.... 我都唔知点解自己叫呢碟野~ 只蛋做到流心效果,但系老实讲只能够医饱个肚而唔系食乜野人间美味啰~ 呢度除左真系食到真正屋邨茶记风味之外,其实食物质素只系一般~