2024-05-11
喺尖沙咀食饱饭,又想食甜品,见到咁多人喺门口,决定试一下呢间🤭首先佢有好多种配搭,谂唔到食咩嘅人就可以拣𠮶几种配搭好嘅,而我就拣咗自选。Size我拣咗中杯满足杯,佢可以自选三种配料同埋一种酱汁☺️我配搭系抹茶牛乳酱,咖啡蛋白霜糖,抹茶奶冻同焦糖脆脆😀首先讲咗佢𠮶只乳酪先,系用咗北海道3.6牛奶同埋希腊乳酪,以我所知希腊乳酪同平时食嘅乳酪系有啲唔同,质地会比较浓同滑,佢加咗3.6牛奶,所以更加冇𠮶种酸嘅感觉,啱晒我呢种唔钟意食太酸乳酪,又想食雪糕又怕肥嘅人😂表面嘅咖啡蛋糖霜,有好浓郁嘅咖啡口味,而焦糖脆脆就比较大块偏甜,但系两者加埋乳酪食就啱啱好👍🏻抹茶奶冻就放喺底,但系食落就冇前边两者咁出色。但系整体亦都系非常之唔错。☺️ 抹茶酱汁亦都唔会太甜。另外如果你问店员有咩隐藏口味,佢都会特别同你讲,menu系唔会有😁当日我就听到系梅酒酱汁,有机会要试吓😄