2023-12-20
我终于食到火山排骨啦🔥自从搬咗入大西北,有咩驱使我出嚟铜锣湾食晚饭?就系为咗我思思念念嘅火山排骨嘞🤤生虾刺身 啲虾好大只呀,食落爽口好新鲜,夹埋旧细细地蒜头同辣椒,再点少少泰式酱,我认为咁先系正宗食法😌 火山排骨 上到枱真系好壮观,份量实在太大啦😳 跟本无可能斯斯文文慢慢食~ 戴起手套攞上手食,排骨肉质软硬刚刚好,轻轻一扯就拆到啲肉出嚟,上面淋满酸辣酱汁,好好食好开胃!份量太大,我打包咗返屋企,第2晚继续KO埋佢😁湿炒牛肉河 其实对比pad thai,湿炒河先系my favorite🫶🏻 不过平时一大班朋友好少叫呢样,难得今次有人陪我食,一定系必点之选!今次个湿炒河,我比满分,个芡刚刚好唔会太杰,而且好多蔬菜,湿湿地真系好好食!盐烧鲗鱼 原来鲗鱼系咁滑咁好食!有时食烧鱼会烧到啲鱼肉好韧,无谂过呢度嘅烧鲗鱼火喉刚刚好,鱼肉好滑好juicy,最后梗系成条食晒啦~
生虾刺身
火山排骨