2023-11-06
食开omakase有铺瘾,今次试返间平价啲既「鮨石」。餐厅内庞细细,但都坐到9位客人。今次食$580/位既lunch set,都有10件寿司,食到大满足🥰前菜都系以例牌既番茄开胃,采用爱媛县嘅果茄🍅,撒上淡雪盐,以及配以海草,酸酸甜甜又带少少雪盐既咸味,好特别!呢度既茶碗蒸系滑捋捋既,同出面结实版好唔同,师傅话佢地喺我地入座后先开始蒸,所以时间掌握得岩岩好💓季节料理 — 日本明虾配萝卜呢味菜非常homey,明虾鲜甜,萝卜带有柚子味,忍唔住饮哂啲汤!十贯大哂冷!金目鲷—非常软嫩肥美赤贝—好新鲜,师傅拍完之后仲识收缩!鲜甜爽口~池鱼—好甘香,配上bb葱 refreshing!石垣鲷配海胆—肉质细腻,油脂丰富~冲绳车海老—半生熟做法,好鲜甜大拖罗—用淡雪盐带出鲜味,但一次试呢个食法,好jeng!!!吞拿鱼手卷仔脑天—即系吞拿鱼 forehead既部分,第一次试,油脂重啲,非常滑,唔需要烧都带到个甘味炙热左口鱼—入口即溶!海胆杯~oishi!Miso soup + 哈密瓜⭐️性价比极高!会再回访!
季节料理 — 日本明虾配萝卜
十贯大哂冷!
金目鲷—非常软嫩肥美
赤贝—好新鲜,师傅拍完之后仲识收缩!鲜甜爽口~
池鱼—好甘香,配上bb葱 refreshing!
石垣鲷配海胆—肉质细腻,油脂丰富~
冲绳车海老—半生熟做法,好鲜甜
吞拿鱼手卷仔
炙热左口鱼—入口即溶!
海胆杯~oishi!
Miso soup + 哈密瓜
⭐️性价比极高!会再回访!