2020-09-06 768 浏览
俾我发现坑口站附近商场啱啱开咗间新日本野,听闻仲系有日籍厨师亲自主理,梗系要去试一试啦~ 🤗午餐时间都见有唔少人排队,我地大概排左30分钟至有位~ 餐厅装修简约,环境非常光猛,坐得舒服 👍🏻餐厅主打食乌冬,而且有唔同食法!车仔面式嘅自选乌冬、汤乌冬、铁板乌冬、锅烧乌冬😆唔食乌冬都有其他选择:定食🍱、咖喱饭🍛、关东煮🍢、铁板饭🥘~ 炸鸡有3件,外脆内软,而且非常juicy;咖喱汤香而不腻,对于重口味嘅我黎讲略为淡口啲,再浓少少会更正 😋份量十足,成个铁板都布满炒香嘅乌冬;豚肉用咗腩片,肥瘦适中,而且俾嘅份量亦唔野少 😂大阪烧汁,加埋柴鱼碎同沙律酱,非常惹味。🤤乌冬口感烟韧有咬口,唔会一夹即断。有2件,配一碗热嘅天妇罗汁,都几特别,味道唔错~ 炸浆唔系一般天妇罗炸浆,但都非常松脆。😚鸡软骨正常,配埋柠檬汁 & 沙律酱,开胃。餐厅仲系试业中,暂时只收现金,大家要留意啦~ 😜

午餐时间都见有唔少人排队,我地大概排左30分钟至有位~

餐厅装修简约,环境非常光猛,坐得舒服 👍🏻

日式炸鸡咖喱乌冬

豚肉大阪烧铁板乌冬

大阪烧汁,加埋柴鱼碎同沙律酱,非常惹味。🤤

乌冬口感烟韧有咬口,唔会一夹即断。

炸虾天妇罗

炸鸡软骨

鸡软骨正常,配埋柠檬汁 & 沙律酱,开胃。

餐厅仲系试业中,暂时只收现金,大家要留意啦~ 😜
2020-09-06
午餐