2024-09-16 401 浏览
湾仔买完电脑野当然要揾食医肚.  朋友OPENRICE揾到间拾味刀削面好似唔错. 咁就一齐去试下啦餐厅好光猛, 环境干净整洁. 原来佢地刚刚新装修完. 佢地主打手工山西风味的刀削面, 有汤面,热拌面,冷面都有. 好多选择. 更惊喜系佢地D 配𩠌更多. 拣左劲耐. 多到唔识拣. 朋友叫左猪颈肉热伴面配热豆浆. 刀削面厚度刚好, 面质烟靭有咬口烟烟韧韧 , 配有担担酱好惹味, 猪颈肉皮脆肉嫩, 而且个份量超大碗. 而我就试麻辣猪软骨鱼腐拉面配冻柠乐. 拉面都系即叫即削  面粗度条条都差不多又滑好好口感. 麻辣猪软骨鱼腐系另上会浸喺汤到. 呢个要俾赞. 猪软骨超软淋又入味. 鱼腐五常. 另外我地叫左两个小食. 1) 花雕醉鸡 - 酒味好香浓劲钟意, 鸡肉肉质嫩滑,  唔肥, 仲要系只鸡髀. 2) 蒜泥牛𦟌 - 份量超多. 味道唔错几入味 ! 特别一提店内姐姐亲切服务,令我呢一餐食得更开心.
餐厅好光猛, 环境干净整洁. 原来佢地刚刚新装修完.
朋友叫左猪颈肉热伴面配热豆浆.

而我就试麻辣猪软骨鱼腐拉面配冻柠乐.
猪软骨超软淋又入味. 鱼腐五常.
另外我地叫左两个小食.

2) 蒜泥牛𦟌 - 份量超多. 味道唔错几入味 !
特别一提店内姐姐亲切服务,令我呢一餐食得更开心.
2024-09-11