2024-08-04 228 浏览
系筲箕湾开咗新一间港式面档🍲,正中大排档📍最钟意食四宝河嘅我当然要去朝圣一下啦😍切腩四宝捞粗同四宝紫菜河呢两样,就通常系我每次去食呢啲粉面档嘅时候必叫嘅王牌组合❤️对比起同街另外𠮶两间,佢嘅价钱绝对更加实惠!而且份量亦都比较多,饱肚感绝对系平时嘅两倍!切腩:虽然话系切腩,不过食落去仍然有好多爽滑嘅筋位,半肥瘦,充满牛味,而且份量真系好多🥹牛丸:牛丸10分爽弹,而且有浓浓嘅黑椒味,无论配河粉定系捞粗都十分之夹!云吞同鱼片头同紫菜都好好食,如果一个人嘅话,绝对可以嗌切腩四宝再加紫菜!大满足🤭🤭至于叫河粉定系捞粗,我个人就比较推荐河粉啦!因为啲河粉好爽滑,而且夹起上嚟都唔会断,绝对值得推荐🙂‍↔️🙂‍↔️另外仲叫咗杯奶茶同油菜,成餐食完都唔使再食晚餐啦🤭
系筲箕湾开咗新一间港式面档🍲,正中大排档📍
最钟意食四宝河嘅我当然要去朝圣一下啦😍

另外仲叫咗杯奶茶同油菜,成餐食完都唔使再食晚餐啦🤭