2018-02-12
行过路过,经常错过。真失礼现在先系第一次食,早从朋友口中提过呢间野值得一食,但经常都人太多了, 之前试过去食,但7点几去好多野食卖晒,而且劲多人在等不得不放弃。今次6点去到.....都系要等位的说,大约等了30分钟有多先入到去,拿拿声点餐,点了黑毛猪意粉同芝士龙虾意粉。早到的鸟儿有虫吃,因为等食途中听到龙虾cut,又见到门口个餐牌不停改......其实早入去都要等好耐先有得食,建议有心食的早点去食。餐包埋餐汤野饮,个餐汤一般,但主菜有惊喜。先讲黑毛猪,其实有2块,一块细块少少在底。我食左细块的,好食的,好有烧野食的感觉,外面脆,好猪香而没有猪膻,好甜,但肉就难咬左少少。其实都觉得ok,不过唔明为何咁多人赞。不过当食大块果件时,哗,好淋呀~有少少肥肉更甜,好食到不得了!蘸埋BBQ酱就更加好食,无咁腻。另外要提一提个意粉,绝对是普通意粉不是果d咩手制意粉。不过,佢唔系就咁一个意粉,亦都唔系蕃茄意,系白汁洋葱蒜意!好creamy,就咁食个意粉已经不得了!因为我系蒜葱爱好者,大爱这个意粉。88蚊来说,佢真系交足功课!没有hea你。至于龙虾意粉,半份龙虾,配上芝士其实都无得唔好食,可惜系肉有点硬
餐包埋餐汤野饮,个餐汤一般,但主菜有惊喜。
至于龙虾意粉,半份龙虾,配上芝士其实都无得唔好食,可惜系肉有点硬,不过个钳肉就好好味,个意粉加埋烟肉,都系好好味。哈食食下先醒起未拍照,因为真系等得耐到忘记拍照了。龙虾贵点,118蚊。
重有每个餐都有菜,感觉不会太肉,值得一赞。
最后点了热零茶.........是难饮的,大家可以饮其他野。
呢间野不用加一,呢个价钱,有呢个质素,不用我说,经常排长龙等位就知咩事啦。