2021-03-20 1642 浏览
今晚girls night out, Friday 太难订位,先会用 open rice short list D条件然后揾到呢间有位。当到处都爆但佢大把位,都有搏一铺嘅感觉。首先我想话D人嘅食评,又话fine dining ,有啲又话唔系 fine dining质素啰⋯⋯其实佢价单、地点已经明显表明不是fine dining. 唔好觉得几个 course 就系fine dining. 这极其量只系non 港式西餐。唔好再美丽的误会。有啲人又话食豪D先拣呢度。其实⋯⋯价钱唔系豪价啰。今晚只有两枱,都几惨。地点、装修、气氛都欠奉㗎啦。不用有 expectation。不过,食材足料,烹调系「真」西餐做法。味道亦及格有如。呢个价钱,我觉得性价比系好高嘅。花之恋:大拖罗他他/那威烟三文鱼伴伊朗鱼子酱/ 海赤虾配三文鱼子摆盘靓,沙律菜新鲜鲜蟹肉粉红汁烩意大利饭软硬 恰到好处,有蟹肉鲜味香煎亚特兰大鳕鱼伴香草柠檬牛油忌廉汁鱼皮煎得够脆(西餐鱼的重点)鳕鱼够厚身,薯蓉不是开粉,是真薯做还有牛油香。红酒汁烩纽西兰羊膝软熟入味慢烤澳洲鲜嫩羊架正常发挥,件头亦大Tiramisu 较失望,无乜mascarp

今晚只有两枱,都几惨。

摆盘靓,沙律菜新鲜

鲜蟹肉粉红汁烩意大利饭
软硬 恰到好处,有蟹肉鲜味

软熟入味

正常发挥,件头亦大

Tiramisu

Tiramisu 较失望,无乜mascarpone cheese, 又无咖啡味。只系用whipped cream 同朱古力粉扮tiramisu

自家制番薯雪糕

超级好味,推荐!!