2019-01-11
之前行过见到好多人排,今日平日星期一, 按时下班,七点就嚟到MK, 入座前先选好汤底,排咗一阵就听入得去。接待处嘅姐姐畀咗张纸,话系用 SCAN QR CODE,入佢网页点菜,另外饮品,蔬菜,雪糕, 少量熟食就系出面自取。汤底我地加钱要鸳鸯锅,一边麻辣,一边沙参玉竹鲨鱼骨汤。 汤底嚟,麻辣正常,沙参玉竹有惊喜, 有一条长鲨鱼骨在内,味道好清甜。打开网页点菜, 每一样都系细细份,好啱两个人用 ,仲要劲多款式拣。 我负责点菜,老公就出去攞嘢饮同埋小食, 过十零分钟,火锅底同埋配料都送上。发现佢每一样嘢都好有系统性,就算用嚟装配料的盘都可以系砌高, 唔阻埞, 亦都好方便佢哋运送。饮品柜款式好多 最惊喜系有埋白色plus可乐, 呢款可乐声称可以减少糖分吸收, 有膳食纤维, 就算系贵价嘅放题都未必有熟食嘅鱼蛋,猪皮,鸭血,虾, 全部都好好味。火锅配料好多选择,质量亦颇好,起码有好有牛味的牛肩肉,唔系肥膏多过肉的肥牛,但一份得几片,要叫2,3份先够食。卜卜蚬系细只,但胜在冇沙,手打丸类都好味。仲有半个钟时侍应会提你落埋点菜last order,唔会叫完食唔切。但食左个半钟已好饱,最后食埋杯软雪糕就
熟食嘅鱼蛋,猪皮,鸭血,虾, 全部都好好味。
仲有半个钟时侍应会提你落埋点菜last order,唔会叫完食唔切。但食左个半钟已好饱,最后食埋杯软雪糕就够晒喉头,非常满足的一餐。
出到去见到好多人排,但由于等候的位置唔多,部分人落左后楼梯𠮶边等,所以要食就要一早黎到会好d.