2025-01-09 808 浏览
屋企人话要试吓呢间潮州菜,其实喺香港食呢类店真系⋯⋯唔多评论,始终屋企人想食就去试一次啦。餐前小食,块饼唔算好甜有少少似卜饼嘅感觉。鹅肉嗌咗个例牌,卤水嘅味道层次唔算突出,但系冇咩肥膏系几好嘅。最正系个鹅翼就真系少得可怜。蚝仔粥够味道尚好,冇腥味。但系个蚝饼个底有少少似蚵仔煎,同传统嘅潮州菜做法就好似有啲唔同。牛肉炒螺条,牛肉量少就预咗㗎啦~呢类店做开都系量少,所以一啲都唔意外。成晚最钟意就系佢个鸡,唯一最有镬气嘅𩠌,亦都系最好味最嫩最Juicy。但系后加嘅月亮虾饼同埋虾枣真系唔想多讲,可以by pass。个牛肉炒饭,实际上似肉末炒饭,屋企比较年轻嘅家人完全唔够食。而个酸菜肥肠还可以接受。嘢饮方面鸭屎香还好,但系油柑汁就偏甜。整体嚟讲唔算好突出,但性价比不高。事次用展为自费。