餐厅: 牛惣居酎屋
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-02-01 74 浏览
我哋去开铜锣湾买衫,行到食饭嘅时间,我哋就去咗铜锣湾嘅牛惣居酎屋。首先,佢地嘅生野菜沙律配自家制面豉酱,好清新爽口。啲蔬菜好新鲜,同佢地嘅酱汁搭配起嚟,真系令人食指大动。接下嚟嘅系日本赤贝同莲子鱼刺身,好鲜嫩多汁。每一口食落去,都有海鲜嘅鲜味,令人回味无穷。牛面颊串系个串烧款式,有啲咬口,但肉质鲜美。虾夷葱牛肉卷就系将牛肉同葱卷埋一齐,经过炭火烤制,好香嫩多汁。芦笋豚肉卷同鸡肉大葱串都系啲串烧选择。芦笋豚肉卷系用猪肉包住鲜嫩芦笋,经过烤制之后,猪肉同芦笋嘅味道融合得好好。鸡肉大葱串就系将鸡肉同大葱串烧,个肉质鲜嫩,食落好丰富。烧茄子配埋麻酱同葱蒜,真系一道独特嘅烧味佳肴。茄子嘅香气同麻酱嘅香浓口感相得益彰,绝对系素食者同肉食者都会钟意嘅美味。牛骨髓同鸡软骨都系两款令人垂涎嘅串烧。牛骨髓嘅质地鲜嫩,入口即溶,而且有浓郁嘅牛肉风味。鸡软骨经过炸制之后,变得香脆可口,系一款好适合下酒嘅选择。最后嚟到日本黑豚串烧,真系一款精选!黑豚肉质鲜嫩多汁,肥瘦相间,入口即溶。绝对系肉食爱好者嘅最爱。除咗以上嘅串烧选择,仲有鸡骨豚肉肠、Wasabi横格肌、黑麻横格肌、葱蒜横格肌同蜜糖芥辣横格肌。每一款都有

除咗以上嘅串烧选择,仲有鸡骨豚肉肠、Wasabi横格肌、黑麻横格肌、葱蒜横格肌同蜜糖芥辣横格肌。每一款都有独特嘅风味,绝对令人回味无穷。

而且,佢地仲有各种烧酎鸡尾酒同Lime soda等饮品,可以喺品尝美食嘅同时,同埋享受佢地特色嘅饮品。

最后因为我哋挂住倾偈,食到佢哋嘅宵夜时段,所以有部份串烧都有得差唔多一半嘅价钱。性价比都几高,都好食。