4天前
挖到宝喇各位朋友!一间藏喺中环嘅日本菜,性价比超高!第一次试佢哋嘅Omakase就俾佢惊 艳到 菜品好丰富,牛肉系用咗顶级黑毛和牛「小田牛」嚟制作嘅每一道菜式 整体嚟讲我同 男朋友都觉得好抵~小田和牛炭烧昆布生牛肉第一道前菜先上生牛肉,用咗炭火快速炭烧小田和牛,外表焦香入面软嫩 浓烈嘅牛肉味唔单 止滑嫩好入口,加埋爽脆嘅蔬菜超开胃🤤炭烧和牛牛排配时令蔬菜🥬牛排飘住淡淡嘅炭烧味,外皮微焦但肉质唔会柴 松软之中带住一丝韧劲,肉香味十足!海胆和牛他他寿司🍣上乘嘅牛肉充满住油脂嘅香味,新鲜嘅海胆味道鲜甜,入口即化嘅口感好似食紧雪糕咁😋😋小田和牛蘑菇松露鱼子酱饭和牛嘅肉质本身已经好好,再配搭埋蘑菇松露嘅味道,真系好夹!入口肥而唔腻,仲带住浓浓嘅 松露香味,正到流眼泪!😭小田和牛寿喜烧🍲寿喜烧酱汁点煮都系好食得~调味咸甜啱啱好,牛肉已经吸晒啲酱汁,嫩滑嘅牛肉再配埋无菌蛋 ,口感更加爽滑细致冷冻炭烧茄子🍆用炭烧令茄子外皮焦香但入面软糯,烧好嘅茄子依然保留住食材原味,冇过多嘅调味料,食落清爽唔油腻~豆腐布甸配枫糖浆最后用甜品嚟作结尾滑溜嘅豆腐布甸,口感好绵密,配搭枫叶糖浆味道甜甜地,入口好滑溜~
小田和牛炭烧昆布生牛肉
炭烧和牛牛排配时令蔬菜🥬