2024-08-14
名/Shop Name: 牛大人(荃湾)地址/ Adresss: 荃湾众安街55号大鸿辉(荃湾)中心16楼种类/Type:台式牛肉火锅推介/Recommend:极上和牛吃到饱人均价钱:$300店舖环境:店舖宽敞,坐在近窗边位置,看到一线海景交通:荃湾地铁站站行8分钟上菜速度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服务态度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食物口味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️每次想食牛肉火锅都会谂起牛大人,因为食物新鲜有水准,另外就系饮品甜品种类较多澳洲和牛M5牛肩卷咁多樽牛肉最钟意呢一种,特别鲜嫩香浓,有口感安格斯牛小排都好香牛肉味手切封门柳风门楼比较厚身,越食越有牛肉味新鲜沙白非常鲜甜新鲜脆肉鲩鱼片显得厚薄啱啱好,肉质弹牙水莲水莲系牛大人嘅特色之一,必点项目澎湖花枝浆这个花枝浆,非常有鱿鱼味,肉质好弹牙即炸午餐肉点解要食午餐肉,充满香港情怀嘅感觉爽脆炸鱼皮鱼皮真系浸一浸就好啦,食上嚟又有啲脆脆地同埋好甘香嘅感觉鬼马老油条甘香嘅老油条油私房鸭血(辣)呢个梗系牛大人必点项目啦花生麻吉烧(火锅料)M呢个新嘢第一次试,好似放咗粒汤圆喺𠮶啲汤里面,好香浓嘅花生味牛妈秘制卤大肠 M大肠都系一罐游水准,大肠迷一定要试鱼香皮蛋豆腐好有台湾地道风味嘅
种类/Type:台式牛肉火锅
推介/Recommend:极上和牛吃到饱
人均价钱:$300
店舖环境:店舖宽敞,坐在近窗边位置,看到一线海景
交通:荃湾地铁站站行8分钟
脆肉鲩鱼片
水莲
澎湖花枝浆
即炸午餐肉
点解要食午餐肉,充满香港情怀嘅感觉
爽脆炸鱼皮
鬼马老油条
甘香嘅老油条油
私房鸭血(辣)
花生麻吉烧(火锅料)
牛妈秘制卤大肠
M大肠都系一罐游水准,大肠迷一定要试
鱼香皮蛋豆腐
好有台湾地道风味嘅皮蛋豆腐