餐厅: 壹.01
资讯:

2024-09-09 255 浏览
之前听观塘返工嘅朋友讲佢哋𠮶边有间台式料理几好食,我就bookMark左,咁啱前日收工要去观塘,即刻揾机会上去试吓先,虽然我8:00先去到,都仲几旺场架😮睇下个menu发现价钱几抵,性价比都几高。 🟥熔岩蛋之恋 即系拉丝芝士火腿蛋饼,个蛋饼热辣辣好好食,啲芝士真系可以拉到长丝出黎,必叫!🟨我不是章鱼烧 & 明明— 我不是章鱼烧叫之前我都心谂个名究竟系咩嚟嘅,原来佢真系唔系章鱼烧,而系墨鱼丸,明明𠮶款上边仲要有满满嘅明太子,口感丰富,两款都好弹牙! 🟧风琴豆腐牛肉饭牛肉味香浓,薄切但系份量十足,我哋都食到停唔到口。 🟫饮品食台湾嘢点可以唔叫台式饮品呢?我哋今次叫咗双柠冬瓜茶同埋黑糖珍珠鲜奶,冬瓜茶酸酸地够晒清新,黑糖珍珠就啱晒钟意饮甜嘢嘅我啦😍😍

🟥熔岩蛋之恋

🟨我不是章鱼烧 & 明明— 我不是章鱼烧

🟧风琴豆腐牛肉饭
牛肉味香浓,薄切但系份量十足,我哋都食到停唔到口。

🟫饮品