2024-11-03 65 浏览
周末同女朋友一齐嚟呢度食午餐,呢间日式餐厅系经朋友介绍而得知,朋友话佢哋烧肉好好食,今日就嚟呢度试吓。餐厅入面好宽敞,位置坐得好舒服,食得好开心满足😆我哋落咗单,佢哋嘅午餐套餐仲有提供其他嘅 Side Dishes,包括有沙律、海带汤、渍物、咖啡或茶或雪糕和牛温泉蛋丼定食和牛横膈膜外观呈现网状结构,肉质较为柔软,口感有弹性且容易嚼碎,牛肉味道浓郁。金黄色嘅海胆,入口软滑即溶,带有啖啖嘅海水鲜味,毫无腥味。三文鱼子粒粒晶莹剔透,一啖咬落去会流出充满海味嘅卵汁,再配上香滑嘅温泉蛋,整体口感好好和宴烧肉定食包含咗三种唔同嘅肉类。澳洲和牛横膈膜外层带有一层油脂,夹杂住丰厚嘅牛肉味,肉质有特别嘅咬劲。鹿儿岛豚五花肉肉质紧致多汁,口感柔软有弹性,味道甘甜鲜美。鹿儿岛走地鸡鸡腿肉肉质纤维结实有嚼劲,口感扎实,鸡汁丰富,咸香味十足。可以试到唔同特色嘅肉类,真系好满足

和牛温泉蛋丼定食

和宴烧肉定食