2024-04-23 110 浏览
有亲戚由外地回港,今次由佢哋发办订咗枱系尖沙咀食日本野,到了该层楼先留意到是日本菜,还有维港景色熊本天草鲜鱼寿司三件,呢3款都好有鱼油香,入口即化,食完都唔会漏,拖罗入口油脂感好正入口即化😋吞拿鱼蓉军舰超肥美入口即溶,口感软嫩无筋,鱼油甘香👍🏽火山锅既灵感系嚟自熊本既一座名为阿苏的活火山喷出烟雾既景象,汤底系海鲜熬制既高汤混合埋辣味噌,加上大量蔬菜包括白菜、椎茸、姬菇、金针菇、杏鲍菇、洋葱,同埋猪肉一齐煲令到个汤底好鲜甜令人一试难忘😍橹杏名物 黒松露茶碗蒸,蛋蒸制的时间刚好够热,挺身得来亦相当滑溜,蛋嫩香滑啖啖蛋香,馅料丰富加入黒松露,配起来鲜甜美味,啖啖教人回味😋推介之选👍🏽栗子雪糕食落质地幼滑,入口即溶,栗子味好重,感觉上好似食紧栗子🌰咁😂