见到新闻话过两日开始收紧堂食两星期🗓,见今日又得闲,就约埋屋企人出街食嘢。呢间餐厅我哋之前喺佐敦其实食过,佐敦𠮶间系食点心为主🥟,而呢一间就以小菜为主🧆。上次喺佐敦食都非常满意😋,所以今次就专登走过黎旺角试吓。我哋一共叫咗五个𩠌5️⃣,五个𩠌嘅味道都非常之唔错,份量亦都好够,性价比好高🤑。🥬首先系秋葵野菌扒豆腐($78),豆腐系分两层嘅,一层系绿色嘅菜豆腐,另外一层系白色嘅普通豆腐。豆腐嘅质感好水嫩亦都好滑,而上边亦铺满咗秋葵同野菌🍄,加埋个酱汁,好有惊喜😊,十分之好食!⭐️⭐️⭐️🐷第二个系冰镇咕噜肉($88),咕噜肉炸得非常之香口,外脆内软,个汁酸酸甜甜,送饭一流。🐖第三个系沙拉骨($85),呢一个都系招牌菜之一,炸得好香口,亦有好多美味嘅沙律酱衬托,啖啖肉🐽,好味!🥗第四个系镬气小炒王($88),小炒王有蒜芯、虾仁🦐、芋头丝、腰果等等,食落非常之有口感,亦都好有镬气!🐥最后一个系保仔左宗堂鸡煲($88),呢一道菜都好有惊喜,一拎上枱开盖,阵阵嘅香味由个煲传出来,加埋啲「治治」声,未食都已经流晒口水🤤。鸡煲个汁系有啲辣,好啱送饭🍚,十分推荐!总结来讲,呢间野性价比高,茶钱都系$5一位,非常推

冰镇咕噜肉

沙拉骨

镬气小炒王

保仔左宗堂鸡煲

总结来讲,呢间野性价比高,茶钱都系$5一位,非常推荐大家一试!😋😋😋
2022-01-05
冰镇咕噜肉