2025-03-06
🧣又冻又想打边炉❄️屋企附近有间台式边炉🫕近近就试吓先📍❤️餐厅好大坐得好舒服😌今晚我哋拣咗「殿堂和牛海鲜。吃到饱」套餐🌈好多野食好丰富👍啲时令海鲜真系劲新鲜劲鲜甜🦞汤底我地拣咗鸳鸯锅🔥一个拣「牡丹美人锅」另一个就拣咗「养生药膳鸡汤」💯汤底有杞子、红枣、当归、北芪川芎、桂圆、党参同埋鸡卷🔥好𤴓呀🥳✍🏻记录低最好食嘅有不停encore嘅日本A4黑毛和牛🐂原只大海老🦐新鲜白鳝片🐠原只鲍鱼🦪深海珊瑚蚌❤️广岛蚝🦪无骨黑鱼片🐙福隆海参🦑珍宝海扇蛤🐡鲜灼象拔蚌💯另外佢个手工啤酒都好好饮🍺🥢出面自助bar枱都有好多好多野食😋真系好丰富呀🥳基本上两小时食过唔停劲开心呀✅▫️章鱼丸▫️鲜𧐢鱼丸👑▫️紫菜马鲛鱼丸👑▫️鱼仙贝▫️水耕小松菜▫️蜂巢豆腐👑▫️鲜豆苗▫️白萝卜▫️鲜淮山▫️夜市烤香肠👑▫️卤水猪大肠👑▫️蟹皇灌汤小笼包👑▫️台式老小排骨▫️金山鸭肉▫️古早味炒面▫️红豆莲子百合糖水👑▫️面条台式酸辣汤🤹♀️食饱饱埋单之后店员仲会比个代币我哋玩夹「波波」⚽️好容易夹到小礼物呀🎁我地仲系门口寄咗张postcard比朋友添📮充满住仪式感呀🥳
▫️章鱼丸
▫️鲜𧐢鱼丸👑