2023-08-27
观塘平民台湾小店,店舖面积不大,但感觉温馨。有QR code让客人自行落单,唯一缺点是冷气太弱,当日朋友食到成头大汗。《$39 熔岩蛋之恋》⭐️⭐️⭐️⭐️原价$49的火腿芝士蛋饼,薄薄的蛋饼表面煎到微脆,再加上千岛酱,异常地配合。芝士份量好多,可以拉丝拉到好高,不过制作需时,当日蛋饼去到差唔多食完先上枱,食到尾感觉有点腻。《$48 脆炸鲜奶卷·古早芋泥二文治》⭐️⭐️⭐️⭐️有别于平时食嘅炸鲜奶卷,呢一个咬落去唔会成口油,冻左都唔会淋哂,鲜奶涵流心度十足,又唔会太甜太腻。古早芋泥二文字,是用2块饼夹住厚厚嘅芋泥。饼干本身有加咗糖霜,好酥脆,加上份量十足的芋泥,口感绵密,高分之选。《$58 芒果鲁肉饭》⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️鲁肉饭饭量适中,淋上满满的酱汁,每啖饭都可以食到𩠌。鲁肉偏瘦少少,味道唔会过咸,加上香甜芒果粒带出肉汁味,感觉清新又解腻,值得一试。《$55 辣椒大葱牛肉饭 》⭐️⭐️⭐️⭐️饭量十足,酱汁份量控制得刚刚好,每啖饭有味之余,又唔会令个饭好湿。牛肉用嘅系普通肥牛,配合辣椒大葱食非常开胃。《$19 全手作芋头鲜奶》⭐️⭐️⭐️⭐️原价$38,细樽份量大约系一包半Temple纸巾。芋泥份量占咗樽三份一,非常足料,客
《$39 熔岩蛋之恋》⭐️⭐️⭐️⭐️
《$48 脆炸鲜奶卷·古早芋泥二文治》⭐️⭐️⭐️⭐️
《$58 芒果鲁肉饭》⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
《$55 辣椒大葱牛肉饭 》⭐️⭐️⭐️⭐️
《$19 全手作芋头鲜奶》⭐️⭐️⭐️⭐️
原价$38,细樽份量大约系一包半Temple纸巾。芋泥份量占咗樽三份一,非常足料,客人还可以选择加奶盖,令饮品更加升华。