2021-04-26
喺石门真系有好多种类嘅餐厅,不过西餐相对来讲比较少。开咗几个月嘅Diamond Blue一路都冇试过,因为睇装修以为唔会太平,今日经过望吓个Menu咦好抵㖞,就试吓食个lunch。辣香肠肉酱意大利粉 ($48)即叫即焗,上到枱非常热辣辣。肉酱分量刚刚好,唔会浸死左个面。肉酱味道不错,唔会太咸亦唔会过分多嘅芝士,我觉得好食!面嘅咬口正常啦,不过不失,呢个价钱算抵!黑松露杂菌Pizza ($48)一人份量刚刚好。黑松露嘅份量绝对唔少,唔会将货就价,抵赞。菇类都好入味,饼底食得出系自家制,唔会太厚,不过就冇乜特别。黑咖啡(跟餐加$9)有啲惊喜,因为系即磨咖啡,单叫都只系$18 ,我叫个意粉仲可以用半价跟餐。咖啡味非常浓郁,亦都够香,不过带点苦涩味,对我来讲系OK嘅,不过如果唔太喜欢咖啡嘅人可能会觉得太苦。
辣香肠肉酱意大利粉 ($48)
黑松露杂菌Pizza ($48)
黑咖啡(跟餐加$9)