2023-06-17 37 浏览
之前去泰国食过又平又好食,心心念念香港都好想食,成日听人讲水门鸡饭,终于今次食到啦!平旺角揾食实在太多选择,但无阻我食平价泰国菜呀!系门口等左一阵就轮到我地啦。虽然人多,不过地楼底高,地方宽敞。店内装潢都好有泰味呀!今次两个胃食以下咁多野😀炎炎夏日,点左椰青同菠萝🍍沙冰🍧两杯都系水准之作,椰青新鲜,果肉鲜,菠萝沙冰甜度适中,仲够哂冻😆香辣凤爪沙律🥗冷盘得黎唔系冰冻上枱,凤爪只只都好入味,食到尾个时就会feel到啲辣味会由头皮震上去,好过瘾呀。泰式炒通菜呢道菜稳稳阵阵,有微微的辣味金牌胡椒猪什粉猪什丰富,有猪润猪肝猪肠粉…全部都唔腥,同埋配胡椒味汤底感觉进补,可去寒,唔知系咪因为夏天关系,佢地唔做咁重胡椒味,但如果胡椒味重啲就更好了!

今次两个胃食以下咁多野😀

炎炎夏日,点左椰青同菠萝🍍沙冰🍧

香辣凤爪沙律🥗

泰式炒通菜
呢道菜稳稳阵阵,有微微的辣味

金牌胡椒猪什粉