2022-05-13
:/📍Hyyge TKO将军澳呵呵终于试到悄悄食堂新店(。ì _ í。)之前试都是佢好好味嘅日式定食同埋甜品 而家去到试试pizza 🍕其他西式风味~它的pizza好像很利害(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)主打两日发酵嘅面团,同样地对Pizza 十分有讲究wowwww🕯丸久小山园 青岚 奶昔(hkd62)他的口感好像沙冰(/ω\)好味好味 很重奶香味而又不会完全遮盖抹茶的茶香味😻加上上面有白玉丸子一串的 烟烟韧韧 两旧蕨饼🍡配抹茶很搭!\(//∇//)\🍵🕯花生酱朱古力沙冰 (hkd 62)质感是比较厚实 初头Menu上边只系打着朱古力沙冰 然后问过店员之后佢话里面仲有花生的))) 令我更加感兴趣 嚟到见到佢上面再加鲜奶油 成个感觉有啲似five guy chocolate + peanut butter milkshake 不过佢系冇咁甜嘅版本🤣🍦🍫🥜💓 🕯 意大利手工肉丸薄饼(hkd 128 )它的薄饼经过发酵所以好有弹性口感非常烟靭(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)系我钟意食的手工薄饼皮!!肉丸都放得很多在上面 配上芝士同蕃茄酱一齐焗 这个组合非常出色\(//∇//)\🍕🍕🍕💓🕯法式火焰焦糖可丽饼 (hkd 78)它
📍Hyyge TKO将军澳
呵呵终于试到悄悄食堂新店(。ì _ í。)
🕯丸久小山园 青岚 奶昔(hkd62)
他的口感好像沙冰(/ω\)好味好味
🕯花生酱朱古力沙冰 (hkd 62)
🕯 意大利手工肉丸薄饼(hkd 128 )
🕯法式火焰焦糖可丽饼 (hkd 78)
它是即叫即做的crepe~
饼皮厚度刚刚好 而且少少烟韧 口感不错的😚🧈🥞而且煎很香金黄色的 刚刚好~~但个人钟意食遍甜的可丽饼🤣冇谂过佢火焰完的酒味咁浓 食落好每一啖都充满酒味🤣 加上加了橙皮和柠檬皮 增添fresh 但整体而言我不太喜欢这个😹
Address: 将军澳唐俊街8号海天晋汇地下G33号舖,Tseung Kwan O, Hong Kong