餐厅: 百樂潮州酒家 (時代廣場)
资讯:

2015-02-19 2754 浏览
情人节一大早系office就收到男朋友既靓靓花,巧开心呀 !临睇戏前,我地决定去饮杯茶,叹个包~男朋友既最爱 !我地本来打算去"利苑"叹茶,但实在太爆嘞!男朋友又肚仔饿,唯有另觅新点!经过"百乐潮州"门口,瞥见厅内格调优雅高尚,又有八、九成客人,应属不错,便上前攞位,侍应生即时带领我地入座。环境宁静,灯光幽暗,蛮有情调既中菜馆子啊 , 巧啱Valentine's feel!二人座位极舒适寛敞,无限时任坐,hea爆灯 !我地一口气点左巧多点心呀 1.百乐虾饺皇 : 有四大一细粒 ,皮薄虾大大只,非常爽口弹牙!2.蟹籽鲜虾烧卖皇 : 虾弹肉滑!3.上汤牛肉球 : 平时食开蒸牛肉球,第一次食呢款用上汤煮既牛肉球,巧特别呀 ……味道其实无分别,球球质鲜,味道爽口。4.豉汁蒸排骨 :  半肥瘦排骨,肉质滑溜。芋头香熟。5.XO酱蒸凤爪 : 凤爪够辣够入味!6.蜜汁叉烧包 : 叉烧包软熟味美。7.潮式糯米卷 : 香口松软。8.糖醋伊面(小份) : 伊面脆中带软,但唔够焦脆!男朋友唔多欣赏呢个点心,我个人就觉得争d, 炸得唔够焦香啰 9.春风得意肠 : 入口外滑内
情人节一大早系office就收到男朋友既靓靓花,巧开心呀
!临睇戏前,我地决定去饮杯茶,叹个包~男朋友既最爱
我地一口气点左巧多点心呀

1.百乐虾饺皇
: 有四大一细粒
,皮薄虾大大只,非常爽口弹牙!
百乐虾饺皇
2.蟹籽鲜虾烧卖皇
: 虾弹肉滑!
蟹籽烧卖皇
3.上汤牛肉球
……味道其实无分别,球球质鲜,味道爽口。
上汤牛肉球
4.豉汁蒸排骨
:  半肥瘦排骨,肉质滑溜。芋头香熟。
鼓汁蒸排骨
5.XO酱蒸凤爪
: 凤爪够辣够入味!
XO酱蒸凤爪
6.蜜汁叉烧包
: 叉烧包软熟味美。
蜜汁叉烧包
7.潮式糯米卷
: 香口松软。
潮州糯米卷
8.糖醋伊面(小份)
糖醋伊面(小份)
9.春风得意肠
: 入口外滑内脆,幼滑既肠粉,包著脆卜卜既春卷,饀料系香甜既芋头蓉,层次丰富,好吃到让人惊呀
春风得意肠
食物质素高,环境清幽,价钱偏贵,二人情侣价$535.70,但坐得舒适自在又浪漫,也就没所谓了

今餐巧满足,巧幸福,原来情人眼里既点心系咁完美无瑕架
……

2015-02-14