2019-02-16
情人节个个都跑去食西餐,我地就唔一样啦!去食印尼茶!特别特别!睇睇店内环境D图片都系比较旧,感觉好复古怀旧风,而d摆设都系比较有东南亚风呢杯系叫红牡丹,睇落好靓架层次分明而且好足料有成4-5粒荔枝肉系入面捞匀咗系咁嘅!重点系见到隔离枱嘅女仔都叫呢杯真系颜色太吸引!饮落味道唔会太甜!我觉得可以之后系叫咗串烧有3种 鸡,牛,羊!各3串左边嘅汁系类似平时食嘅沙嗲汁,但今次加咗d甜甜地嘅酱油,几特别㖞!而且都夹嘅!3支之中我最推荐嘅系牛!因为佢烧完都唔会硬,好「林」而且都算入味前几日去完大澳突然想食虾酱!今次叫呢个虾酱炒通菜!闻落好香架,食落始终冇中式果种获气,同咸香味!叫咗少少辣但都颇为辣唔食辣嘅朋友真系要叫走辣啦!叫个黄姜饭送一送菜!呢个食落口,正啊⋯⋯平时出面果d黄姜饭得个色完全冇味,今次有㖞!送个菜好夹一流叫个黄姜饭送一送菜!最后叫咗香脆炸鸡,系一只大鸡脾!好嘅地方系佢有比手套架!食落好脆点果个酱呢!第一下好似甜酸酱味,之后食落就有豆瓣酱味!小插曲我话同男朋友讲我唔想「met」只鸡,叫佢帮我,然后男店员听到系到笑话岩啊叫佢「met 」我笑咗!呢到d店员都系好nice 果种!虽然佢地讲d
之后系叫咗串烧有3种 鸡,牛,羊!
3支之中我最推荐嘅系牛!
今次都算系一个唔错嘅体验!