餐厅: Amplifier Restaurant (積福街)
资讯:

人大左除咗忙工作,仲要兼顾埋家庭同小朋友👧🏻👶🏻,朋友之间都少左见🥲 不过忙还忙,仪式感都系要有嘅🥰 同闰蜜庆生🎉专登拣左间近啲佢嘅西餐厅。餐厅好近大围站,路痴如我都轻易揾到😛起Openrice 见到餐厅逢星期四夜晚7:30-9:30会有live music🎤🎵 知道我闰蜜生日,表演者仲专登唱咗首生日歌送俾佢,so sweet❤️❤️今次点左个二人套餐Amplifier Signature set for two👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻📌白酒忌廉青口青口唔算太大只,但食起嚟鲜甜,带有海水味同酒香。伴碟嘅法包切薄片,烤得香脆,仲有淡淡嘅蒜香🧄,蘸忌廉汁一齐食,又系一番滋味🤤📌巴马火腿配蜜瓜火腿同蜜瓜非常匹配,蜜瓜清甜爽脆,同时又唔会盖过火腿咸香味。📌传统凯撒沙律罗马生菜新鲜爽脆,配埋酥脆嘅面包粒同埋烟肉碎,加埋灵魂酱汁同芝士碎,清新开胃🌱📌蟹肉龙虾浓汤龙虾汤香气扑鼻,口感浓稠,食落仲有啖啖蟹肉,非常有诚意✨📌香煎日本帆立贝蕃茄酱意大利面日本🇯🇵帆立贝鲜甜焦香,意粉有口感,沾上满满嘅蕃茄酱,酸酸甜甜好开胃📌慢煮美国威灵顿牛柳今晚最期待嘅主角💗制作过程繁复嘅一道菜式

👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

📌白酒忌廉青口

📌巴马火腿配蜜瓜

📌传统凯撒沙律

📌蟹肉龙虾浓汤

龙虾汤香气扑鼻,口感浓稠,食落仲有啖啖蟹肉,非常有诚意✨

📌香煎日本帆立贝蕃茄酱意大利面

📌慢煮美国威灵顿牛柳

今晚最期待嘅主角💗制作过程繁复嘅一道菜式,起餐厅见到一定会叫🤩 外层系金黄酥脆嘅饼皮,包裹住色泽粉嫩多汁嘅牛柳;大蒜🧄烤至软糯绵密,配搭一齐食系多重嘅味觉享受

是日甜品
📌Oreo 奶冻

奶味香浓,不意外Oreo口味会略甜,喜欢Oreo的人要一试

📌朱古力mousse 蛋糕

朱古力味浓郁,口感细滑,入口即溶❤️❤️

呢度播住节奏轻快柔和嘅音乐,颇有情调,Chesterfield Sofa 款式既餐椅令人坐得更laid-back😌 感觉同知己好友或是伴侣黎都好适合❤️
  • 蟹肉龙虾浓汤
  • 慢煮美国威灵顿牛柳