2017-11-15
难得早收工,约左同事去Happy Hour,见M1 Bar & Restaurant 环境几摩登同舒服就试下。叫左香蒜辣椒榄油煎虎虾做小食,薄到有如纸一样既香蒜炸到脆卜卜,经过榄油煎过既虾,吸左榄油同香蒜既香,辣椒仔既辣,虾又大只,虾肉又爽同弹牙。我自己将虾肉连同蒜片放系法包上面一齐食,香脆法包吸左榄油更加香,有如小汉堡。吹完水见肚饿,索性食埋晚餐。西班牙黑毛猪比萨,浓郁芝士味扑鼻而来,新鲜火箭菜平衡左肥腻既感觉,黑毛猪果然正,肉富有弹性,而且好香又唔太咸,做到外脆内松又唔滞。最后个美国安格斯牛肉芝士汉堡配薯条,牛肉大到有如牛扒,而且肉汁多到一路食一路滴,好juicy,值得一赞系个包,用左日本竹炭,相对比较松化,加上烘到少少脆,系外脆内软,承接晒牛肉滴出来啲汁,唔会浪费。间餐厅仲好贴体,食物慢慢送上来,方便大家吹水。
间餐厅仲好贴体,食物慢慢送上来,方便大家吹水。