2024-02-02
今晚约左闺蜜来HeSheEat食下晚餐,钟意呢度又可以食到好味既意粉或饭类,仲可以食到好吸引又好味既甜品。估唔到闲日晚,七点都未够,门口已要排队等位了,好疯狂呀。等了一会儿位,终于可入座了,生意好好,好多食店。睇睇餐牌,款款美食都相当吸引。所以点了几款跟朋友一同分享。首先点了一杯特饮,餐牌内有5款特饮可点选,每款都各具特色同唔同既口味。我点了一杯椰子班兰latte…卖相仲有两片班兰叶呢,好有特色。班兰味好香好浓,配埋椰奶,好夹又好饮,好有马来亚风情。而且饮品仲唔会太甜,好好味呀。主食方面点了一客大虾野菌温泉蛋芝士汁烩意大利鸡蛋面,鸡蛋面的面质感好特别,而且蛋味香浓。将所有食材混和一起,相当creamy同香,不但有蛋香,仲有芝士片及芝士汁所散发出的芝士香气,好好味呢。另一款点了北海道龙虾汁海鲜烩意大利饭,呢款意大利饭相当足料,饭面上铺满了满满的食材,又粗又大件的蟹棒,鲜甜无比。仲有好多鲜甜的蚬、爽口弹牙的鱿鱼,相当之丰富同好味。而且意大利饭超美味,满满的龙虾汁又香又惹味。意大利饭份量又多,好吸引同饱肚。当食过主食后,当然唔少得甜品时间,这餐厅的特浓5.0牛乳芭菲相当有名,我看到很多食客都
睇睇餐牌,款款美食都相当吸引。所以点了几款跟朋友一同分享。
当食过主食后,当然唔少得甜品时间,这餐厅的特浓5.0牛乳芭菲相当有名,我看到很多食客都有点选,芭菲有四种口味提供,相当吸引。
另一款点了原味梳乎厘班戟,加入了糖浆,甜甜的,而且梳乎厘班戟做得好软绵绵,可以混和糖浆、cream一同来食,好好味,又幼滑又浓蛋香,一流的甜品。