2016-05-02 1022 浏览
开完夜饿咗成晚, 成班饿鬼去左附近揾嘢食, 饿左咁耐紧系打边炉啦, 但系大锅口太多人, 所以就去左揾第二间食, 最后就拣左楼下嘅好一锅. 呢度当然冇咁多人, 但系当试下新嘢啰, 价钱方面九点半后$128加一, 算系非常抵, 但系食物质素始于系最重要, 所以都系要试过先知.汤底我地叫左免费既沙爹同胡椒猪肚汤, 沙爹汤味道浓郁, 胡椒猪肚汤胡椒味强劲, 又啲辣,但系又几过瘾. 食物方面选择齐全 (海鲜类我唔食, 所以唔太清楚), 一开始当然食肥牛, 卖相非常好, 但肥膏较多, 虽然岩哂我地呢啲饿鬼, 但怕肥既朋友要小心啲 (怕肥就唔会食肥牛啦!), 四宝丸全部都系手打既, 质感同出面食开普通机打既丸差好远, 一定要试下! 值得一提既系, 我地另外叫嘅极品肥牛粒 (要另外加钱) 牛味同油香味极浓, 肉质细嫩, 一定要试一试! 除左肉, 蔬菜都系打边炉其中一样好重要嘅食材, 而我地今次叫既菜芯非常新鲜, 完全都冇霉到.另外大虾, 带子, 鳝….等等海鲜紧系唔少得啦, 全部都好新鲜.除左火锅配料外. 甜品方面有”韩国”乳酪雪糕, 佢有唔同种类嘅配料有麦皮碎, 绵花糖, 糖粒同提子干粒比你拣, 味
除左火锅配料外. 甜品方面有”韩国”乳酪雪糕, 佢有唔同种类嘅配料有麦皮碎, 绵花糖, 糖粒同提子干粒比你拣, 味道都算唔错, 系火锅店第一次见到有咁既野食, 非常特别, 虽然自己对呢类特色雪糕冇咩兴趣, 但点都要试试!
环境方面一啲都唔迫, 侍应好热心帮手, 好好笑容, 唔会黑口黑面, 十分抵赞.
以好一锅嘅食物同服务质素黎讲, 呢个价钱算系超级抵食, 不足之处系食物同甜品种类较少, 可以改善! 虽然始终讲抵食方面, 系我心目中大锅口始终排第一, 但如果你book唔到位, 好一锅不失为一个好选择.
2016-04-29